Yurtta hava tahmini

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 22 Şubat 2008 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Marmara ve Ege'de etkili olan lodos ve güneş, karı eritirken buzlanmayı engelliyor, iç ve doğu kesimlerde ise kuvvetli buzlanma ve don devam edecek. Sıcaklık batıda daha da yükselecek.

- Marmara'da lodos zayıf, başta Balıkesir ve Trakya olmak üzere bölgede sabahları yoğun sis oluşacak. Bugün Çanakkale'nin güneyde kalan ilçelerinde hafif yağmur görülme olasılığı var. Bölgede sıcaklık 15 dereceye yakın seyrediyor. Yarın gece İstanbul, Sakarya arasında sağanak yağmur olacak, Pazar günü ise sıcaklık 3-4 derece düşecek. Bugün Edirne, Çanakkale 14, Kocaeli 13 derece.

İç Anadolu'da sıcaklık biraz yükseliyor, ancak geceler halen çok soğuk ve don var. Ankara'dan Sivas'a kadar sabahları yoğun pus görülüyor. Pazar günü bölgede daha çok Sivas-Niğde arasında kar yağışı bekleniyor. Konya 4, Eskişehir 7, Sivas -2 derece.

Ege Bölgesi'nde sıcaklık yükseliyor, rüzgar çok zayıf. bölgede puslu ve kıyılarında bulutlu bir hava var. İzmir, Aydın-Muğla arasında hafif yağmur da görülebilir. Pazar günü bölgede hava parçalı bulutlu. Denizli 13, Muğla 11, Kütahya 6 derece.

Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu'da gündüz sıcaklığı hızla yükseliyor, ancak Güneydoğu'da geceler halen çok soğuk geçiyor. Sıcaklık Diyarbakır'da bu gece de -5 dereceye inecek. Antalya çevresinde yarın hava bulutlanacak. Bugün Antalya 14, Gaziantep 12 derece.

Doğu Anadolu'da hava açtı, bu iki gece kuvvetli buzlanma ve don oluşacak. Pazar günü öğleden sonra bölgede yeniden kar yağışı bekleniyor. Malatya 5, Erzurum -3, Van 1 derece.

Karadeniz Bölgesi'nde hava açıyor. Lodosun etkisi ile bu iki gün gündüz sıcaklığı artacak ama geceleri ayaz var ve hava yine soğuk olacak. Pazar günü kırımdan inecek soğuk hava, bölgeye yine yağış ve iç kesimlerine kar getirecek. Yağış bölgede sadece 2 gün kalacak. Trabzon 12, Samsun 11, Bolu 5 derece.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber