Maliye'den 'Bir fikrim var' yarışması

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Şubat 2008 10:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı, kayıp ve kaçağı da azaltan daha etkin bir vergi sistemi kurulması, vatandaşa daha iyi hizmet sunulması, verimlilik sorunlarının aşılması ve yeni vergi uygulamaları için ödüllü bir yarışma düzenliyor.

"Bir Fikrim Var" adı verilen yarışmaya sadece Gelir İdaresinin merkez ve taşra personeli katılabilecek.

Bireysel ya da ekip halinde iştirak edilebilecek yarışmada, çalışanlar, vergiyle ilgili tüm konulardaki önerilerini ortaya koyacak.

Yarışmaya tek başına ya da ekip halinde katılabilecek yarışmacılar, birden fazla öneri de sunabilecek.

Gelir İdaresi, yarışmada fikir ileri sürülecek konu başlıklarını da şu şekilde belirledi:

-Vergi uygulamaları

-İş süreçleri (işlem yönergesi)

-Kurum içinde kullanılan doküman (formlar, belgeler, defterler v.b)

-Mükellefler tarafından kullanılan dokümanlar (beyannameler, bildirimler, formlar v.b)

-Bilgisayar yazılımları (Vergi Daireleri Otomasyon Projesi (VEDOP), Defterdarlık ve Vergi Dairesi Başkanlıkları Birimlerinin Otomasyon Projesi (DEFGEL) ve Yönetim Bilgi Sistemi (YBS) gibi)

-On line yapılan işlemler

-Bina, donanım, yerleşim v.b konular

-İnsan kaynakları yönetimi

-Diğer konular

Yetkililer, vergi uygulamaları kapsamında, katılımcıların kayıt dışı ekonomi ile mücadeleden, vergi kayıp ve kaçağını azaltacak mekanizmalara kadar birçok konuda öneride bulunabileceğini ifade ettiler.

Temmuz sonuna kadar fikir beyanı

Bir Fikrim Var yarışması, önümüzdeki günlerde tüm vergi dairelerine asılacak afiş ve GİB internet sayfasına konulacak ilan aracılığıyla duyurulacak.

Yarışmaya katılacaklar, çözüm önerilerini 1 Mart ile 31 Temmuz 2008 tarihleri arasında Gelir İdaresi Başkanlığı Strateji Geliştirme Daire Başkanlığına elden ya da posta yolu ile iletecek.

5 nüsha halinde verilecek öneri dosyasındaki formların her nüshasındaki rumuz alanı doldurulacak. Formlarda yarışmacı veya yarışmacıların kimlik bilgilerine ilişkin herhangi bir veri bulunmayacak.

4 kişilik jüri oluşturuluyor

Yarışmayla ilgili değerlendirmeyi de 4 kişiden oluşan jüri yapacak. Jüride Gelir İdaresi Başkanı Mehmet Akif Ulusoy, Milli Prodüktivite Merkezi Genel Sekreteri Kerim Ünal, Türkiye Fütüristler Derneği Başkanı Alphan Manas ile Türkiye Kalite Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ö. Çetin Nuhoğlu görev yapacak.

Jüri, yarışmaya giren önerileri, verimlilik, kalite, kamu kaynaklarından tasarruf ve yenilikçilik açısından değerlendirecek.

Bir Fikrim Var yarışmasının sonuçları, 15 Ekim 2008 tarihinde Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesinde açıklanacak.

Yarışmada birinci olanlara 5 bin YTL, ikinci olanlara 3

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber