Kara harekatına siyasilerden gelen ilk tepkiler

Haber Giriş : 22 Şubat 2008 11:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Erdoğan, harekatla ilgili soruları cevapsız bıraktı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, soruları cevaplamadı.

Başbakan Erdoğan, Başbakanlık merkez binasına gelişinde basın mensuplarının sınır ötesi harekatla ilgili sorularını cevapsız bıraktı. Başbakan Erdoğan, Başbakanlık binasına gelmesinin ardından ABD Senato Heyeti'nin kabul etti. Demokrat Partili John Kerry ve ABD Ankara Büyükelçisi Ross Wilson'da bulunuyor.

Toptan: TSK kış koşullarında sınırı geçti

- TBMM Başkanı Köksal Toptan, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Irak'ın kuzeyine yaptığı sınır ötesi kara harekatıyla ilgili, "TBMM'nin vermiş olduğu sınır ötesi harekat görevlendirmesi ve yetkisini Türk Silahlı Kuvvetleri büyük bir başarıyla şimdiye kadar yerine getirdi. Bundan sonra da kara harekatıyla yerine getirecektir" dedi.

Toptan, TBMM'de gazetecilerin TSK'nın Irak'ın kuzeyine yaptığı sınır ötesi kara harekatına ilişkin sorusuna şu karşılığı verdi:

"Türk ordusu kış koşullarında sınırı geçti. TBMM'nin vermiş olduğu sınır ötesi harekat, görevlendirmesini ve yetkisini Türk Silahlı Kuvvetleri büyük bir başarıyla şimdiye kadar yerine getirdi. Bundan sonra da kara harekatıyla yerine getirecektir. İşin sonuçlandırılması bakımından böyle bir ihtiyaç hissedildiğine göre bunun gereği yapılıyor demektir."

Toptan, "Kış koşulları içerisindeyiz. Bunu değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki soruyu da "Askerlerimiz onu hesap etmişlerdir" diye yanıtladı.

CHP'den harekata tam destek

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak'ın kuzeyindeki PKK varlığına dönük kara harekatının başlatılmasının, "terörün kökünü kazıyacağını" söyledi.

Öymen, ANKA'ya yaptığı açıklamada, kara harekatının başlamasının çok önemli bir gelişme olduğunu belirtti ve sadece hava harekatıyla terörün bertaraf edilemeyeceğine dikkat çekti. Öymen şunları söyledi: "Kara operasyonunun başlaması çok önemli. Sadece hava operasyonuyla bir terör örgütünün bertaraf edilmesi mümkün değildir. O bakımdan biz CHP olarak kara operasyonunun bir an önce yapılması gerektiğini söylüyorduk. Şimdi bunun gerçekleşmesinden memnunuz. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin büyük bir başarı sağlayacağına eminiz. Operasyonla Kuzey Irak'taki terörün kökü kazınacak. TSK'ya başarılar diliyoruz."

MHP: Terör örgütüne ağır darbe vurulacak

MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak'ın kuzeyine yönelik kara operasyonunu, terör örgütüne ağır bir darbe indireceğini söyledi.

MHP'li Paçacı, ANKA'ya yaptığı açıklamada, MHP'nin sürekli sınır ötesi operasyondan yana tavır sergilediğini hatırlattı. Paçacı, şunları söyledi :

?Bugün kara harekatının başlatılması ile Kuzey ıraktaki terör örgütüne ağır darbe vurulacaktır. Bu mücadelenin eksiksiz ve kararlı bir şekilde yürütülmesi gerekir. Hava koşulları artık operasyonu etkilemez. TSK onun tedbirini almıştır. Operasyondan, komşu ülkelerin tedirgin olmaması gerekiyor. Bu operasyon sadece PKK unsurlarına dönük."

DSP: Kara harekatı bölgeye huzur getirecek

? DSP Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Erçelebi, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak'ın kuzeyine yönelik başlattığı kara operasyonunun bölgeye huzur ve barış getireceğini söyledi.

DSP'li Erçelebi, ANKA'ya yaptığı açıklamada, terörün bitmesi için kara harekatının şart olduğunu belirtti ve ?Bu harekat askerimizin büyük bir başarısı ile gerçekleşiyor. Askerlerimize yürekten başarılar diliyoruz? dedi.

Kara operasyonunu, 1974 yılında gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekatı'na benzene Erçelebi şunları söyledi:

?1974'te gerçekleştirdiğimiz Kıbrıs Barış Harekatı nasıl Kıbrıs'a barış ve huzur getirdiyse, kara harekatı da bölgeye barış ve huzur getirecek. Oradaki hedef sadece PKK varlığı. Komşu ülkelere ve sivil halka zarar verilmesi söz konusu değil. TSK, bölgeyi terörist unsurlardan temizleyecektir. Herhangi bir olumsuz olay olmaması için dua ediyoruz.?

Muhsin Yazıcıoğlu, operasyonu değerlendirdi

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), Irak'ın kuzeyinde başlattığı kara harekatına, BBP olarak tam destek verdiklerini belirterek, ?Mehmetçiğin postalının basmadığı ve süngüsünün değmediği yer, gerçek anlamda terörden temizlenmiş sayılamaz? dedi.

Yazıcıoğlu yaptığı yazılı açıklamada, TSK'nın başlattığı kara harekatının başarıyla sonuçlanacağına yürekten inandığını kaydetti.

Teröristlerin barınaklarının kullanılmasını engellemek ve bir daha toparlanamaz hale gelmelerini sağlamak için hava harekatının yeterli olmadığını ifade eden Yazıcıoğlu, şunları kaydetti:

?Mutlaka kara harekatına ihtiyaç olduğunu uzun zamandır ifade ediyorduk. Mehmetçiğin postalının basmadığı ve süngüsünün değmediği yer gerçek anlamda terörden temizlenmiş sayılmaz. Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kara harekatının başarılı olmasını diliyor, vatan savunmasında fedakarca ve kahramanca mücadele eden güvenlik güçlerimize Allah'tan başarılar diliyorum. Allah yardımcıları olsun.?

Memurlar.net ve Ajanslar

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber