Sahte reçete düzenleyen doktora hapis

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 22 Şubat 2008 20:22, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

İZMİR'in Çeşme İlçesi'nde üç yıl önce, bir polikliniğin sorumlu müdürü olan Dr. N.Ö., sözleşmeli olarak çalışan kadın doğum uzmanı Dr. T.S.'nin kaşesini kullanınıp, imzasını taklit ederek doldurduğu sahte reçetelerle Emekli Sandığı'nı yaklaşık 5 bin YTL zarara uğrattığı iddiasıyla yargılandığı davada, 2 yıl 1 ay hapis ve 4 bin 166 YTL adli para cezasına çarptırıldı.

2005 yılı mayıs ayında Çeşme'de bir polikinlik açan Dr. N.Ö., iki ay sonra burada sözleşmeli olarak çalışmaya başlayan Dr. T.S.'nin imzasını taklit edip, doldurduğu sahte reçetelerle M.B.'nin eczanesinden ilaç almış gibi gösterdiği, bu yolla ilaçların parasını tahsil ettiği Emekli Sandığı'nı zarara uğrattığı iddiasıyla şikayet edildi. Bunun üzerine olayın soruşturulması için müfetiş görevlendirildi. Soruşturmayı tamamlayan müfetiş hazırladığı raporda N.Ö. ile eczacı M.B.'nin, ?Resmi belgede sahtecilik, nitelikli dolandırıcılık' suçlarını işlediklerini belirtti.

Bunun üzerine N.Ö. ve M.B. hakkında İzmir 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 12'şer yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. Dr. N.Ö. ve eczacı M.B. son kez hakim önüne çıktı. Suçsuz olduğunu öne süren N.Ö., ?Reçetelerin bazılarını Dr. T.S. doldurdu. Ben reçeteleri doktorun talimatıyla doldurdum. Dava açılmadan önce de kurumun zararı olan parayı ödedim. Böyle bir olaya neden olduğum için pişmanım. Suçsuzum, beraatimi istiyorum? dedi. Diğer sanık M.B. de reçetelerin sahte olduğunu bilmediğini, suçla ilgisinin bulunmadığını söyledi.

Mahkeme heyeti, sanık Dr. N.Ö.'ye önce 7 yıl 6 ay hapis ve 15 bin YTL adli para cezası verdi. Etkin pişmanlık duyarak, dava açılmadan önce kamu zararını tazmin etmesi ve duruşmalardaki iyi hali gözününe alınarak cezası 2 yıl 1 ay hapis ve 4 bin 166 YTL adli para cezasına indirildi. Diğer sanık eczacı M.B.'nin ise beraatine karar verildi. Ceza alan N.Ö.'nün avukatı, kararı temyiz edeceklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber