YÖK'ten atamaların durdurulmasına ilişkin açıklama

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Şubat 2008 00:16, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), öğretim üyeliğine atanmaya ilişkin kriterleri belirlemeye yönelik yeni yönetmelik yürürlüğe girene yükseköğretim kurumlarındaki öğretim üyeliklerinin atanma işlemlerinin durdurulduğunu bildirdi.

YÖK, öğretim elemanı kadrolarına yapılacak atamalar hakkında alınan kararlara ilişkin son günlerde kamuoyundaki tartışmalara, yazılı açıklamayla açıklık getirdi.

Danıştay 8. Dairesinin, 26 Mayıs 2007 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile ilgili yürütmenin durdurulmasına karar verdiği anımsatılan açıklamada, şöyle denildi:

"Bu durum karşısında, Kurulumuz bünyesinde öğretim üyeliğine atanmaya ilişkin kriterleri belirlemeye yönelik olarak yeni bir yönetmelik çalışması başlatılmıştır. Bu çalışma tamamlanıp yeni yönetmelik en kısa zamanda yürürlüğe girinceye kadar devlet yüksek öğretim kurumlarında öğretim üyeliğine gerekli atamaların yapılabilmesi için izin verilen kadroların yanı sıra vakıf yükseköğretim kurumlarındaki öğretim üyeliklerinin atama işlemleri, Genel Kurul'un 14 Şubat 2008 tarihli kararıyla durdurulmuştur.

Ayrıca Genel Kurul'un aynı tarihli toplantısında, öğretim üyeleri dışındaki öğretim elemanları (araştırma görevlisi, okutman, uzman, çevirici, eğitim öğretim planlamacısı) kadrolarına atama yapılmak üzere verilmiş olan kadro izinleri, bu kadrolara merkezi sistemle yapılacak sınav sonucunda başarılı olan kişilerin atamalarının yapılmasını sağlamak amacına yönelik mevzuat değişikliği yapılacağı için iptal edilmiştir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber