Devlet şefkati sadece üç saat sürdü

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 22 Şubat 2008 23:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anne Nezahat Kutlu, "Gazeteciler gidince bizi yolladılar" dedi. Fotoğraf: Fırat keskinkılıç / dha

Edirne Valisi'nin talimatıyla hastaneye kaldırılan 10 yaşındaki Ferhat, üç saat sonra 'Tedavisi yok' diye eve yollandı! Ambulansla alınan Ferhat elektriksiz, sobasız evine annesinin kucağında döndü

FIRAT KESKİNKILIÇ

EDİRNE - Medyaya yansıyan haberlerin ardından 10 yaşındaki Ferhat Görkem Kutlu'ya gösterilen devlet şefkatinin topu topu üç saat sürdüğü anlaşıldı. Evinden ambulansla alınarak önce Edirne Devlet Hastanesi'ne, sonra da Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilen Ferhat'ın, üç saat sonunda annesinin kucağında minübüsle evine gönderilmesi şaşkınlık yarattı. Annesi hastalığı yüzünden ağırlığı dokuz kiloya kadar düşen oğlunun elektriksiz, yakacaksız evlerinde ölüme terk edildiğini söyleyerek ağladı.

Ferhat 10 yıl önce doğum sırasında geçirdiği havale nedeniyle engelli olarak doğdu. Konuşamayan ve yürüyemeyen Ferhat, arka arkaya yakalandığı kas, epilepsi, şeker ve osteoporoz hastalıkları nedeniyle eridi. Babası da evi terk edince altı yaşındaki kardeşi Emir Can ve annesi Nezahat ile elektriği kesik bir bodrum katta yaşam mücadelesi veren Ferhat'ın durumu basına yansıyınca devreye Edirne Valisi Nusret Miroğlu girdi. Miroğlu'nun talimatıyla evinden alınan Ferhat, önce Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. İlk kontrolünün ardından T.Ü. Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilen Ferhat, üç saat sonra "Bu hastalığın çaresi yok" denilerek eve gönderildi. Ambulansla alınan Ferhat Görkem, evine annesinin kucağında minibüsle döndü. Anne Nezahat Kutlu, oğlunun çok acı çektiğini anlatırken ağlıyordu: "Günden güne eriyor. Dokuz kiloya kadar düştü. Kemikleri kırılmak üzere. Gazeteciler gittikten üç saat sonra eve yolladılar. Oğlum elektriksiz, kömürsüz evde ölüme terk edildi. Ne olur birileri duysun, Ferhat'ımı kurtarsın."

Vali doğruladı: Doktor yollamış

Vali Miroğlu ise son gelişmeler üzerine "Doktorlar Ferhat'ı daha önce tanıdığı için sorunlarını biliyormuş. Tedavisi olmadığı için geri göndermişler. Ben gerekli araştırmayı yaptırıyorum" dedi. Miroğlu, Ferhat için anneye daha önce 250 YTL yardım yapıldığını, altı ay süreyle 416 YTL aylık bağlandığını şimdi de kömür ve soba yardımı yapıldığını açıkladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber