Sivil Havacılık Genel Müdürü'ne soruşturma

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 22 Şubat 2008 21:31, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Ali Arıburnu rüşvet almakla suçlanıyor.

RADİKAL Tarhan Towers Havayolu Şirketi'nden 800 bin dolar rüşvet istemekle suçlanan Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru hakkında soruşturma başlatıldı.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım dün bakanlık teftiş kuruluna talimat vererek, konuyla ilgili olarak Arıduru hakkında soruşturma açılmasını istedi. Arıduru önceki gün düzenlediği basın toplantısında, ruhsat verilmesi karşılığında rüşvet istediği iddialarını reddederken, ellerinde şirketle ilgili belgeler bulunduğunu belirterek, imalarda bulunmuştu. Arıduru, konuyla ilgili hakkında soruşturma açılması için bakanlığa başvuracağını söylemişti.

İkinci soruşturma

Tarhan Towers Havayolu Şirketi'nin sahibi Ali Tarhan, Arıduru'nun şirkete işletme ruhsatı vermek için kendisinden 800 bin dolar rüşvet istediğini iddia etmişti. Arıduru hakkında daha önce Isparta'da düşen Atlasjet uçağını kiralayan ve uçağın asıl sahibi durumundaki World Focus Havayolları'na otel faturalarını ödettiği iddiaları ortaya atılmıştı. Bu iddialarla ilgili olarak Arıduru hakkında aralık ayında açılan soruşturmadan şu ana kadar sonuç çıkmadı. İddialar arasında, şirkette uçak bakım teknisyeni olarak çalışan Alaattin Yurttaş'ın "Teknik olarak işletmemiz yetersiz, bizi inceleyin" diye resmi yazıyla Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne başvuru yapmasına rağmen hiçbir işlem yapılmaması da yer alıyor. Ali Arıduru, otel faturasının şirket tarafından ödenmesiyle ilgili iddiaları, "O kadar çok toplantı yapılıyor ki, nerede yatıp kalktığımı çok net bilmiyorum" sözleriyle yanıtlamıştı.

Ulaştırma Bakanı Yıldırım'sa konu için "Doğru değil" demişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber