Havelsan ve Aselsan'dan MOBESE hizmeti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Şubat 2008 20:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk savunma sanayinin öncü kuruluşları arasında yer alan Havelsan ve Aselsan sivil amaçlı bir üretim projesinde daha işbirliği yapacak.

Tamamen Türk mühendis ve çalışanlarının katkıları ile gerek askeri ve gerekse sivil amaçlı üretim projelerine katkı sağlayarak bu sayede de en ileri teknolojilere sahip bulunan Havelsan, nüfus yoğunluğu ve toplumsal suç oranı yüksek bazı kentlerde MOBESE olarak adlandırılan ''kent bilgi ve güvenlik sistemi'' kuracak.

Savunma sanayi çevrelerince Türkiye'nin Bilişim ve Sistem Evi olarak tanımlanan Havelsan'ın MOBESE projesinde Aselsan'da ''alt ana yüklenici'' olarak görev yapacak.

İki kuruluş arasında ortak geliştirilen proje ile kent güvenlik sistemlerinde, kabiliyetlerinin birleştirilerek sinerji yaratılması da hedefleniyor.

-KENTLERDE KUŞ UÇURTULMAYACAK-

Kurulacak kent bilgi ve güvenlik yönetim sistemi projesi ile kentlerin çeşitli noktalarına hareketli ve çok sayıda da kamera yerleştirilerek o kentin daha huzurlu ve güvenilir bir duruma kavuşması hedefleniyor.

Söz konusu sistem, kırmızı ışık ihlali yapan araçlar, kavşaklardaki özel kameralar tarafından tespit edilerek plakaları yönetim merkezine bildirilebilecek niteliklere de sahip bulunuyor.

Kent güvenlik yönetim sistemi ile o şehrin çeşitli noktalarında plaka tanıma sistemi (PTS) yerleştirilip bunlarla kente giriş-çıkışları da kontrol altına alınabilecek. 24 saat sürekli kameralar ile izlenip kaydedilen görüntülerin yüzde 70'i fiber optik kablo, yüzde 30'u ise vimax adı verilen kablosuz iletişim ağı ile elde edilerek ilgili merkezlere ulaştırılabilecek.

MOBESE sistemiyle, ambulans, itfaiye, polis, jandarma, orman, sahil güvenlik gibi acil durum gerektiren tüm birimler arasındaki koordinasyonun sağlıklı olarak yapılmasına da katkı sağlanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber