CHP'de istifa sayısı bin 144'e ulaştı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Şubat 2008 23:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Deniz Baykal'a karşı oluşturulan 'Demokratik Taban Hareketi Platformu'nun organize ettiği Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'ndeki istifaların sayısı bin 144'e yükseldi.

Konak ilçe örgütündeki 630 istifanın ardından, Bornova ilçe teşkilatından da 514 CHP'li partisinden istifa etti. Bir toplu istifa da önümüzdeki pazar Buca ilçe örgütünde gerçekleşecek. Toplu istifaya Konak eski Belediye Başkanı Ahmet Sarışın da katıldı.

Demokratik Taban Hareketi Platform Başkanı Yalçın Kocabıyık, açıklamasında, "Genel Başkan Deniz Baykal'ın parti içi baskıcı tutumu karşısında, çok sevdiğimiz partimizden istifa etmek zorunda kaldık. Konak'tan başlayan bu istifalar, tüm ilçelere yayılacak" dedi.

Bornova'daki Çamkıran Sevgi Düğün Salonu'nde gerçekleştirilen toplu istifalar sırasında konuşan Bornova eski Belediye Başkanı Ali Sözer, partinin CHP lideri Deniz Baykal'ın hobisi haline geldiğini belirterek, "Ne parti, ne de partili artık Deniz Baykal'ın umrunda. Benim AKP'de dahi dostlarım vardır ama hiç bir siyasi partiyle görüşmem ve konuşmam olmamıştır" diye konuştu.

Öte yandan, istifalar öncesi toplantı salonuna sabahın erken saatlerinde "CHP'ye ihanet, vatana ihanettir. CHP Bornova İlçe Örgütü" yazılı pankart asıldı. İstifa eden CHP'liler tepki gösterdikleri pankart önünde hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber