Başörtülüler, üniversite hakkında suç duyurusunda bulunacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Şubat 2008 13:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yasağın kalkmasına rağmen içeri alınmayan başörtülü öğrenciler, Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) hakkında suç duyurusunda bulunacak.

Üniversitelerde turban yasağının kaldırılması yönündeki yasanın Cumhurbaşkanı tarafından imzalanmasına rağmen KOÜ, başörtülü öğrencileri içeri almadı. İçeri alınmayan öğrenciler ile görevliler arasında tartışma çıktı. Tartışmayı daha fazla büyütmeyen öğrencilerden bir kısmı başını açarak içeri girdi, bir kısmı ise üniversite önünde bekleyerek tepki gösterdi.

İçeri alınmayan öğrencilere destek vermek için Mazlumder Kocaeli Şubesi yetkilileri de üniversite önüne geldi. Yasağa tepki gösteren öğrenciler, içeri alınmadıklarına dair tutanak tutarak suç duyurusunda bulundu. KOÜ kapısının önünde bir basın açıklaması yapan öğrenciler, uygulamanın kanunlara aykırı olduğunu, bu yüzden gerekli yasal işlemleri yapacaklarını söyledi.

Başı kapalı olarak üniversiteye gireceklerini umut ederek KOÜ Umuttepe Kampüsü'ne gelen öğrenciler, hayal kırıklığına uğradı. Şimdiye kadar olmayan yasağa uyarak başlarını açıp içeri girdiklerini belirten Şuhade Cebeci, kanunla yasağın kaldırılmasına rağmen içeri alınmamasına tepki gösterdi. En azından bugün içeri girmeyerek üniversite önünde tepkisini dile getireceğini belirten Cebeci, "Şu anda kanunlar çiğneniyor. Böyle bir durumla karşılaşacağımı düşünmüyordum. Çünki üniversitemdeki insanların kanunları çiğneyeceğini düşünmüyordum. Daha önce nasıl ben sözde kanunları çiğnemediysem, onların da bu kanunu çiğnememesi lazım. Bundan daha ötesi yok. Yasa kabul edildi ve Cumhurbaşkanı da imzaladı." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber