Başörtülü öğrenci almayan üniversitede, sendika üyeleri tartaklandı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Şubat 2008 11:55, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Anayasa değişikliğine rağmen başörtülü öğrencilerin üniversiteye alınmayışını takip eden sendika üyeleri, üniversite güvenliği tarafından tartaklandı.

Ankara'da Gazi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi'ne gelen başörtülü öğrenciler rektörlük tarafından verilen talimatla üniversiteye alınmadı. Üniversite önüne gelen Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) üyeleri ise içeri girmek ve inceleme yapmak istedi. Fakülte güvenliği, içeri girmek isteyen Eğitim-Bir Sen üyelerini tartakladı. Arbede sırasında Eğitim-Bir Sen Ankara 1 No'lu Şube Başkanı Mustafa Kır'ın hafif şekilde yaralandığı öğrenildi.

Sabah saatlerinde Gazi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi'ne gelen başörtülü öğrenciler derslere alınmadı. Fakülte avlusunda bekletilen öğrenciler bir süre bekledikten sonra tutanak tutturmak üzere fakülteden ayrıldılar.

Bu arada, Eğitim-Bir-Sen'den bir grup sendika üyesi, öğrencilerin derse alınmayışı ile ilgili inceleme yapmak için fakülteye geldiler. İçeri girmek isteyen sendika üyeleri güvenlek elemanları tarafından tartaklandı. Bu sırada Eğitim-Bir Sen Ankara 1 No'lu Şube Başkanı Mustafa Kır'ın hafif şekilde yaralandığı görüldü.

Konuyla ilgili açıklama yapan Eğitim-Bir Sen Genel Sekreteri Halil Etyemez, anayasada gerekli görülen değişiklik yapıldığı halde bazı rektörlerin anayasa hükmünü tamamen hiçe sayarak başörtülü öğrencileri derslere almadığını söyledi.

Anayasa'nın 10 ve 42. maddelerinde yapılan değişikliğe rağmen başörtülü öğrencilerin yüksek öğrenim hakkından mahrum tutulmalarının anayasanın bağlayıcılığı ve üstünlüğü ilkesine aykırı oldruğunu belirten Etyemez, rektörlerin yasağın devam ettirilmesi yönündeki tavırlarının anayasayı hiçe saymak olduğunu ifade etti. Etyemez, yasakçı rektörler hakkında noter tarafından tutanak tutturduktan sonra Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunacaklarını dile getirdi.

Açıklamanın ardından sendika üyeleri ve başörtülü öğrenciler üniversitenin yakınında bulunan taksi durağından ticari taksilere binerek notere hareket ettiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber