Öğretmenlerden yasakçı rektörlere protesto

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Şubat 2008 12:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Üniversitesi önünde eylem yapan bir grup öğretmen, başörtüsü yasağını sürdüren rektörleri protesto etti. Eğitimciler noter marifetiyle yasağı sürdüren rektörleri tespit ederek suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Başörtüsü yasağını kaldıran Anayasa değişikliğine rağmen yasağı sürdüren bazı üniversite rektörleri, İstanbul Üniversitesi önünde protesto edildi. Saat 11:00 sıralarında İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü önünde toplanan Eğitimciler Birliği Sendikası'na (Eğitim-Bir-Sen) bağlı bir grup eğitimci, halen başörtüsü yasağını sürdüren rektörlerin bulunduğunu belirterek, bu kişilerin Anayasa suçu işlediğini belirtti. "Haydi başörtülü kızlar da okula, Yasak yok yasakçılar çok" şeklinde dövizler taşıyan öğretmenler adına Eğitim-Bir-Sen İstanbul Şube Başkanı Emrullah Aydın, bir basın açıklaması yaptı. Başörtüsü yasağını kaldıran Anayasa değişikliğinin Cumhurbaşkanı tarafından onaylanarak Resmi Gazete'de yayınlandığını hatırlatan Aydın, "Değişikliğin yürürlüğe girmesiyle zaten yasal olmayan başörtüsü yasağı tamamen ortadan kalkmıştır" dedi.

Türk Ceza Kanunu'nda Anayasayı ihlalin suç olduğunu vurgulayan Aydın, "Yapılan düzenlemelere rağmen başörtülü kız öğrencileri eğitim hakkında mahrum bırakan rektörler, Anayasa'ya aykırı hareket etmektedir. Rektörler kendilerini Anayasanın dahi üzerinde bir güç olarak görmekte ve yasama organını hiçe sayarak suç işlemektedir. Anayasa değişikliği yasağın kalkması için yeterlidir ve başka bir düzenlemeye gerek yoktur." şeklinde konuştu.

Emrullah Aydın, Eğitim-Bir-Sen olarak yasakçı tavrını sürdüren rektörleri tüm üniversitelerde noter marifetiyle tespit edip suç duyurusunda bulunacaklarını da bildirdi. Açıklamanın ardından öğretmenler alkışlarla olaysız bir şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber