Belediyelere kadın koruma evi açma yükümlülüğü getirildi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Şubat 2008 13:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti sosyal işlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Nükhet Hotar Göksel, "Belediyelere kadın koruma evi açma yükümlülüğü getirildi" dedi.

Türkiye'deki kadın sığınma evlerinin yetersizliğine dikkat çeken Göksel, ilgili bakanlığın bu konudaki çalışmasıyla AK Parti Sosyal İşler Başkanlığı'nın da ilgilendiğini belirterek, "Yerel yönetimlerin konu içinde yer alması sağlanmıştır. Bundan sonraki aşamada, nüfusu 50 bin ve üzerinde, bütçesi müsait belediyelerimizin konuya hassasiyetle yaklaşması sağlanacaktır" şeklinde konuştu.

Özel Hukuk Tüzel Kişileriyle Kamu Kurum ve Kuruluşlarınca Açılan Kadın Konukevleri Yönetmeliği uyarınca da bu tür hizmetlerin devam ettiğini hatırlatan Nükhet Hotar Göksel, "Yeni Belediyeler Kanunu'nun 14. maddesinin 2. fıkrasında yer alan yönetmelik, kadın sığınma evleri değil, yerel yönetimlerde kadın koruma evi açma yükümlülüğü getirme şeklindedir. Kanunu eklenen maddeye göre büyükşehir belediyeleri ve nüfusu 50 bini aşan belediyelere, kadınlar ve çocuklar için koruma evleri açma görevi verilmiştir. Şiddete uğrayan kadınlara hizmet vermek üzere belediyeler de yetkili kılınmıştır" dedi.

Bunun hayata geçmesinin, yerel yönetimlerin konuya hassasiyetinin artması ve vatandaşlarıın da sahip çıkmasıyla mümkün olacağının altını çizen Hotar, "Hükümet olarak kanunun uygulanması için merkezden sağlanabilecek teşvik çalışmaları üzerinde yoğunlaşmış durumdayız" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber