Belediyeler Aksu'dan bilgi sakladı

Haber Giriş : 30 Eylül 2004 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanlığı'nın yaptığı araştırma, belediyelerin harcamalarına ilişkin bilgi vermek istemediğini ortaya koydu. İçişleri Bakanı Aksu, ?Çözüm, kamu hizmetlerinde rekabetçi sisteme geçmektir' dedi...

IÇİŞLERİ Bakanlığı'nın performanslarını ölçmek amacıyla başlattığı proje, belediyelerin, harcamaları ve borçlarını açıklamakta isteksizliklerini ortaya koydu. 30 milyon kişinin yaşadığı 129 belediyede İçişleri Bakanlığı'nın yaptırdığı araştırmada, belediyelerin harcama ve borçları konusundaki bilgileri geciktirdiği ya da hiç vermediği ortaya çıktı. Yetkililer, belediyelerin, maliyet ve bütçeyle ilgili verdikleri bilgilerin ise yanlış veya eksik olduğunu açıkladılar.

ARAŞTIRMA sonuçlarına göre belediye yetkilileri Bakanlık müfettişlerine bile yaptıkları harcamalar ve borçlar konusunda doyurucu bilgi vermekten kaçıyorlar. Klasik yöntemlerle zaten son derece KİT olan kamu kaynaklarını optimum faydayı sağlayacak biçimde kullanmanın ve bunu takip etmenin neredeyse imkansız olduğuna dikkat çeken İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, ?Çözüm yeni kamu yönetimi anlayışına uygun olarak kamu hizmetlerini sağlamada ?hiyerarşik' yöntemden ?rekabetçi' yönteme geçmektir' diye konuştu.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber