Öğretmenlerden Kırıkkale Üniversitesi yönetimine protesto

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Şubat 2008 19:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğretmen-Sen Kırıkkale Şubesi üyeleri öğretmenler, yasanın Resmi Gazete'den yayınlanmasına rağmen Kırıkkale Üniversitesi (KKÜ)'nin başörtüsü yasağını devam ettirmesini, giriş kapısına siyah çelenk koyarak protesto etti.

Öğretmen-Sen Kırıkkale Şubesi üyeleri, üniversitenin A-1 kapısına gelerek öğrencilerin bakışları arasında protestolarını gerçekleştirdi. Savcılara, kanunları çiğneyen rektörler hakkında suç duyurusunda bulunmalarını isteyen üyeler, 'Eğitim öğretim hakkı engellenemez, bilimsel özgür üniversite istiyoruz ve herkes için adalet herkes için özgürlük' sloganları attılar.

Temel hak ve özgürlükleri, milli eğitime tahammül edemeyen, yasa ile anayasayı tanımayan bir zorba anlayışla karşı karşıya olunduğunu dile getiren Öğretmen-Sen Kırıkkale Şube Başkanı Bülent Vural, en temel hak olan eğitim-öğretim hakkını gasp eden zorbaların bilim yuvalarının yöneticileri olmalarının Kırıkkale ve Türkiye adına bir talihsizlik olduğunu söyledi.

Bazı üniversite rektörlerinin bilimden başka her işle meşgul olduğunu dile getiren Öğretmen-Sen Kırıkkale Şube Başkanı Bülent Vural, "Anayasanın kanunlardan üstün olduğunu, kanunların anayasaya uygun olması gerektiğini anlamaktan aciz birinin üniversitede rektör olması bilim adına hukuk adına gerçek bir felakettir.

Hukuk anayasa, kanun insan hak ve özgürlüklerini tanımayan rektörler ile savuna, atabeyler, susurluk, ergenekon gibi çetelerden ne farkları var. Hepsi de hukuk ve yasa tanımıyor. Anayasal düzene açıktan ve doğrudan doğruya başkaldırıdır. Bu ülkede rektörlerin ayrı bir meclisi, anayasası mı var? TBMM'nin iradesiyle oluşmuş yasalara bazı rektörler Kırıkkale Üniversitesi rektörü başta olmak üzere nasıl 'Ben uymuyorum, uygulamıyorum' diyebilirler" şeklinde konuştu.

Anayasa, rektörlerin oyuncağı değildir diyen Başkan Vural, "Millet iradesini yansıtanları fuzuli işler yapıyor gösteremezler. Çocuklarımızı 'ikna odalarında' psikolojik işkenceye tabi tutanlar şimdi de bir ülkeye, milli egemenliğe işkence etmeye kalkışıyorlar. Buna asla izin verilemez ve göz yumulamaz. Cumhuriyet savcılarını kanunları uygulamaya davet ediyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber