Türk Eğitim-Sen'den YÖK'e destek ziyareti

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 27 Şubat 2008 10:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, YÖK'ün ''başörtüsü'' konusundaki tavrını desteklediklerini ve bunu YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'a ilettiklerini söyledi. Koncuk ve beraberindeki heyet, YÖK Başkanı Prof. Dr. Özcan'ı makamında ziyaret etti.

Görüşmenin ardından gazetecilere açıklama yapan Koncuk, ziyaretin ''hayırlı olsun'' ziyareti olduğunu ifade etti.

Gündemde olan ''başörtüsü'' konusunu da görüştüklerini belirten Koncuk, bu konuda YÖK'ün tavrının doğru olduğuna inandıklarını kaydetti.

Yükseköğrenim görmek isteyen bütün gençlere fırsat vermenin zorunlu olduğunu söyleyen Koncuk, ''Başı açık, kapalı olabilir çocuklarımızın. Mutlaka eğitim öğretim hürriyetinden faydalandırmak lazım. Bunun devletin asli görevlerinden birisi olduğunu düşünüyoruz. Bu anlamda YÖK Başkanı'nın tavrını desteklediğimizi ifade ettik'' diye konuştu.

YÖK Başkanı Özcan'ın bu konuda kendilerine teşekkür ettiğini belirten Koncuk, şunları kaydetti:

''Bu yasakçı anlayıştan Türkiye'nin kurtulması gerektiğini, insanların bıyığıyla, saçıyla uğraşmamamız gerektiğini ifade etti. YÖK Başkanlığının da bu anlamda tartışmaya açılması da Sayın Başkanı rahatsız etmiş. Çünkü bunu özgürlüklerin önünü açmak adına bir adım olarak değerlendirdiğimizde, YÖK Başkanlığı'nın tavrı belki de bugüne kadar ortaya konmamış bir tavırdır. Bu anlamda desteklenmesi gereken bir tavır.''

''Katsayısı'' konusunun da gündeme geldiğini anlatan Koncuk, ''Bu konuda meslek liselerinin yıllardır haksızlığa uğradığını'' belirtti. Katsayı ile ilgili sorunun bir an önce giderilmesi gerektiğini de ifade ettiklerini söyleyen Koncuk, ''Sayın Başkan bu konudaki problemlerin önümüzdeki süreçte çözüleceğini ifade etti. Büyük ihtimalle 2009 yılında yapılan ÖSS'de yeni bir sistem uygulanacağını ifade etti. Ama o sistemin detaylarını bize açıklamadı'' dedi.

Koncuk, Özcan ile üniversitelerdeki sendikalaşma oranını da konuştuklarını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber