Sahte imza ile kaymakamlığı 178 bin 450 YTL dolandırıldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Şubat 2008 12:21, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Mardin'in Savur ilçesi kaymakamlığında ilginç bir dolandırıcılık olayı yaşandı.

Kaymakamlıkta geçici olarak çalışan H.E. adlı kadın, Kaymakam Kaya Çelik'in imzasını taklit ederek Köylere Hizmet Götürme Birliği hesabından 178 bin 450 YTL çekti.

H.E., parayı Savur Ziraat Bankası hesabından F.Ü adlı kişinin Diyarbakır'ın Bismil ilçesindeki İş Bankası hesabına yatırdı. Hesapta paranın eksik olduğunu fark eden kaymakamlık polise haber verdi. Polisin yaptığı araştırma sonucu olayla ilgisi bulunan H.E., H.Ü., F, Ü ile birlikte olayla bağlantısı bulunan 7 kişi gözaltına alındı.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Savur Kaymakamı Kaya Çelik, kaymakamlıkta geçici olarak çalışan H.E. adlı bayanın kendi imzasını taklit ederek, birlik hesabından 178 bin 450 YTL çektiğini, bu parayı da Diyarbakır Bismil ilçesi İş bankası F.Ü adına yatırdığını tespit ettiklerini söyledi.

Çelik, "Konu ile ilgili yapılan araştırma sonucu olayla ilgili bağlantısı bulunan H.E, F.Ü. H.Ü ile birlik saymanı olmak üzere toplam 7 kişi gözaltına alındı. Bismil ilçesinde bulunan bankanın kameralarından parayı çeken şahsı tespit ettik. Gözaltına alınan kişiler adli mercilere sevk edildi. Çalınan paranın akıbetini araştırıyoruz. Şu anda polis detaylı çalışmalarını sürdürüyor." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber