Memura grev hakkı

Haber Giriş : 30 Eylül 2004 07:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memura zam konusunda henüz ilerleme yok. Özlük haklarında ise anlaşma sağlandı. Grev hakkı ve basına konuşma izni geliyor, doğum izni artıyor...

HÜKÜMETLE memur sendikaları arasında sürdürülen toplu görüşmelerin 4'üncü turunda sosyal haklarda mutabakat sağlanırken zam konusu ise bugüne kaldı. Zamda da uzlaşmaya varılırsa, bu haklar mutabakat metnine eklenecek ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin tarafından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak. Anlaşma sağlanan özlük hakları arasında grev yasağının kaldırılması da var. Anlaşma sağlanan metine göre grev, siyaset yapma gibi yasaklar önümüzdeki dönemde kaldırılacak.

AYRICA basına bilgi ve demeç verme yasağı, genelge ile daraltılacak. İl dışına çıkma yasağının kaldırılması sağlanacak. Erkek kamu çalışanına, eşinin doğum yapması halinde ve birinci derece yakının ölümü halinde, 5 iş günü izin verilecek. Disiplin soruşturması yapılırken ve çalışanın ifadesi alınırken memurun yanında üyesi olduğu sendikanın temsilcisi olacak.

Hükümet ile memurlar arasındaki görüşmeler dün iki ayrı salonda yapıldı. Salonların birinde özlük hakları, diğerinde zam tartışıldı. Sendika başkanlarının zam oranını kabul etmesi üzerine Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin zam konusunu Başbakan'a götüreceğini söyleyerek toplantıyı bitirmeyi önerdi. Görüşmeler bugün 14.00'da yeniden başlayacak. Görüşmelerde 15 günlük yasal süreç de bugün bitiyor.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber