10 bin vekil imama kadro umudu

Haber Giriş : 30 Eylül 2004 07:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, memur sendikalarının 10 bin vekil imama kadro verilmesi önerisini, Bakanlar Kurulu'na götürme sözü verdi. Şahin, memurlara sicil affı getirilmesi için çalışma yaptıklarını da açıkladı.

Hükümet ile memur sendikaları arasındaki görüşmelerde, maaş zammının yanısıra 10 bin vekil imama kadro verilmesi ve memurlara sicil affı getirilmesine ilişkin öneriler de ele alındı. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, memura sicil affını çıkarmak istediklerini belirtirken, 10 bin vekil imamın asaleten atanması önerisini Bakanlar Kurulu'na götürme sözü verdi.

Türkiye'nin bir çok yerinde din görevlisi açığı olduğuna işaret eden memur sendikaları temsilcileri, bu açığın kapatılması için atama yapılmasını istediler. İmam açığı olan yerlerde vekil imamlarla bu hizmetin yürütülmesine çalışıldığı ancak bu yöntemin verimli olmadığını belirten sendikalar, kadro bekleyen vekil imamların bu sorununa çözüm bulunmasını istediler.

'10 bine yakın yerleşim yerinde din görevlisi yok'

Sendika temsilcileri hükümete şu görüşleri ilettiler: "Türkiye genelinde 10 bine yakın yerleşim yerinde din hizmeti verecek din görevlisi yok. O bölgelerde vatandaşa din hizmetlerini sunacak kişiler genelde vekil imamlardır. Bu durum sağlıklı ve doğru din hizmeti sunmaya engel olmaktadır. Bunlara asalet verilerek bu imamların ekonomik durumları iyileştirilebilir." Memur konfederasyonlarının bu taleplerini dikkate alacağını söyleyen Bakan Şahin, "Bu vekil imamlara asalet verilmesi konusunu önümüzdeki Bakanlar Kurulu toplantısına getireceğim. Olumlu bir sonuç çıkmasını isteyeceğim. Ama mutlaka olumlu bir sonuç çıkar diye bir söz veremem. İmamların sıkıntılarına çözüm bulmaya çalışacağız" dedi.

Memura sicil affı

Memur sendikaları, en son 5 yıl önce çıkarılan memura sicil affının yeniden gündeme alınmasını istediler. Sendikalar, "devlet şahsiyetine karşı işlenmiş suçlar, zimmet, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik" gibi suçlar hariç olmak üzere 1999 - 2004 yılları arasındaki tüm idari cezaların af kapsamına alınmasını, yargıda çalışanlar dahil tüm memurların aftan yararlandırılmasını ve sicillerinin temizlenmesini talep ettiler. Devlet Bakanı Şahin, memurlara sicil affı önerisine sıcak baktığını, bu konuda hükümetin de çalışması olduğunu açıkladı. Şahin, bu konuda kamuoyunu rahatsız etmeyecek ve memurların da itiraz etmeyeceği bir memur sicil affının çıkartılabileceğini söyledi. Şahin, önümüzdeki ilk Bakanlar Kurulu toplantısında bu konunun konuşulacağını ifade etti. Memur sicil affınan çıkarılması için Bakan Şahin'le tam bir görüş birliği içinde olduklarını belirten Memur-Sen Ge-nel Başkanı Ahmet Aksu, "Memur sicil affı istedik. Sayın Şahin de bunu kabul etti. Sicil affının gerekli olduğunu söyledi. Tahmin ediyorum yakın bir zamanda sicil affı çıkacaktır" diye konuştu.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber