Dekanı görevinden eden dilekçe iftiraydı

Haber Giriş : 30 Eylül 2004 07:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Paç'ın iftiralar üzerine görevinden alındığı ortaya çıktı.

Üniversitenin rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu ve Genel Sekreter Reşat Özkan'ın tehditler yağdırarak üzerine gelmesi nedeniyle binanın 2. katından düşerek hastanelik olduğunu ileri süren sekreter İnci Kaya, taburcu olunca önemli açıklamalarda bulundu. Turgut Özal Tıp Merkezi başhekim eski sekreteri İnci Kaya, rektörün kendisine Dekan Paç'ın tarikatçı faaliyetleri olduğuna yönelik dilekçeyi baskıyla imzalattığını ve yazıyı Yükseköğretim Kurulu ve Cumhurbaşkanlığı'na gönderdiğini belirtti.

İnci Kaya, yaklaşık 1 aydır hastanede tedavi görüyordu. Rektörlük binasından aşağıya düşerek ayakları ve beli kırılan Kaya, vicdan azabı çektiğini söyleyerek eşi milli atlet İshak Kaya ile birlikte yaşadıklarını anlattı. Kaya, Tıp Merkezi'nde başarıları ile adından sıkça söz ettiren zamanın dekanı şimdi Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi'nde görev yapan Prof. Dr. Mustafa Paç'a, dönemin başhekimi, şimdiki Rektör Hilmioğlu'nun baskısı ile iftira attığını söyledi. Sekreter Kaya, ?Çok vicdan azabı çekiyorum. Dekan Paç dört dörtlük bir insandı. Rektör Hilmioğlu, genel sekreteri Zekeriya Çalışkan ile birlikte bana avukat nezaretinde kendi yazdıkları dilekçeyi imzalattı. Dilekçede dekanın, kendi makamına hocaları alarak dinî ayin yaptığı ve cuma namazı kıldığı gibi şeyler yazıyordu. Ben bunların hiçbirine şahit olmadım. Hakkımda soruşturma açmakla tehdit etmişti.? şeklinde konuştu. Kaya, Hilmioğlu'nun, Paç'ın görevden alınması ile birlikte dekan olduğunu ve kendisinin de kadrosunu memurluktan bilgisayar işletmenliğine yükselttiğini; ancak söz verdiği şefliği vermediğini anlattı. Kaya, ?Onun vebalini aldım. Yüce Allah'ım beni affetsin.? dedi. İnci Kaya, düştüğü günü şöyle anlattı: ?Hilmioğlu ve Özkan, bana çok ağır hakaretlerde bulundu. Küfürler ederek dövmeye kalktılar. O sırada cama yöneldim. Aşağıda beni bekleyen eşime seslenmek istedim, kendimi aşağıda buldum.? Kaya, rektörün emriyle hastanede kendisine 3 saat müdahale yapılmadığını ileri sürdü.

Mustafa Paç: Benim gibi 100 öğretim görevlisi gönderildi

Prof. Dr. Mustafa Paç, 1996 yılında yapılan İnönü Üniversitesi rektörlük seçiminde birinci oldu. Ancak YÖK, Paç'ın ismini zamanın Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e göndermedi. Demirel de eski GATA komutanı Prof. Dr. Ömer Şarlak'ı rektör olarak atadı. Tıp Fakültesi Dekanı Paç, bu dönemin ardından kendisi ile ilgili karalama kampanyalarının başlatıldığını belirterek, 1997 yılında Kaya'nın da yıllar sonra itiraf ettiği karalama mektuplarının YÖK'e gönderildiğini söyledi. İnci Kaya'nın kendisi ile ilgili olarak anlattıklarının doğru olduğunu, o dönemde Hilmioğlu'nun kendisine birtakım iftiralar attığını belirten Paç, Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Özcan'ın da bu iftira kampanyasına şahit olduğunu ve kendisinin açtığı davalarda bu olanları anlattığını; ancak yargının şahitleri dikkate almadığını belirtti. Kendisine tarikat liderlerini ağırlama, irticai faaliyetlerde bulunma ve zamanın rektörü Şarlak'ın Alevi vatandaşları göreve aldığı yönünde beyanları olduğu ileri sürülerek iftira atıldığını belirten Paç, "Vatansever insanların koltuk uğruna nasıl harcandığının çok açık göstergesidir bu olanlar.? dedi. Paç ayrıca 100 dolayında öğretim görevlisinin bu şekilde üniversiteden gönderildiğini sözlerine ekledi.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber