'MYO mezunu 10 ay askerlik yapsın' teklifi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 27 Şubat 2008 17:21, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

AKP Kırşehir milletvekilleri Mikail Arslan ve Abdullah Çalışkan, Meslek Yüksek Okulu (MYO) mezunlarının 10 ay askerlik yapmaları için ?Askerlik Kanunu'nda değişiklik yapılması hakkında TBMM'ye kanun teklifi verdi.

Milletvekilleri Mikail Arslan ve Abdullah Çalışkan'ın verdiği kanun teklifi yasalaşırsa MYO mezunlarının askerlik süresi 10 ay olacak. Ülkemizde meslek yüksek okulu mezunlarının, liseden sonra 2- 3 yıllık yüksekokullarda mesleki teknik eğitim alarak iş hayatına atıldığını hatırlatan AKP milletvekilleri, yaptıkları ortak açıklamada şu görüşlere yer verdi:

?MYO mezunları, ülkemizin bilgi ve teknoloji çağını yakalaması için belirli ölçülerde tasarım ve proje yapan insanlardan oluşuyor. Bu okullardan mezun olan erkeklerin en büyük sıkıntısı ise, askerliktir. 4 yıllık üniversite mezunlarına askerlik yaparken bazı avantajlar tanınıyorsa MYO mezunlarına da onlara tanınan avantajın yarısı kadar avantaj ve ayrıcalık sağlanmalı. Sayıları 1.5 milyonu bulan MYO mezunlarının bu haklı isteklerini gündeme taşıyarak mağduriyetlerini gidermek bizlerin görevidir. Yasa kabul edilirse, MYO mezunlarının önleri açılacak ve bu okullar teşvik edilecektir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber