PTT'den kapıdan kapıya hizmet

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Şubat 2008 19:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

PTT Genel Müdürlüğünün 26 ilde uyguladığı ''kapıdan kapıya teslim hizmeti'' kapsamına 6 il daha eklendi. Hizmet verilen iller şöyle:

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, 2004 yılında 3 ilde başlatılan uygulama, daha sonra genişletilerek 26 ile yaygınlaştırıldı.

Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mersin, Muğla, Samsun, Tekirdağ, Trabzon ve Zonguldak'taki uygulamaya Afyonkarahisar, Elazığ, Mardin, Kayseri, Sivas ve Şanlıurfa da dahil edildi.

Uygulamada, mektup, küçük paket, koli, tebliğ evrakı ve basılmış kağıtlar kapıdan kapıya ulaştırılıyor. PTT yetkilileri, aynı ildeki taşımanın 1 gün içerisinde, iller arasındaki taşımanın ise en geç 3 gün içerisinde yapıldığını, hizmetten yararlanmak isteyenlerin internetten ''http//ptt.gov.tr'' web sayfası üzerinden, hizmete açık olan 169 numaralı telefondan veya illerin posta işleme merkezlerine başvurabileceklerini kaydettiler.

Kapıdan kapıya kent içi teslim hizmetinde, mektup, küçük paket, basılmış kağıt ve ağırlığı 1 kiloyu geçmeyen koliler için 5 YTL, 1 kilo ağırlığı geçen kolilerde, her fazla kilogram için 1.5 YTL ücret alınıyor. İller arası hizmetlerde ise mektup, küçük paket, basılmış kağıt ve 1 kiloya kadar koli için 7 YTL, sonraki her kilogram için 1.5 YTL ücret talep ediliyor. Evrak tebligat hizmetlerinde ise kent içi evrak tebligatında 20 YTL, şehirler arası evrak tebligat hizmetlerinde ise 24 YTL ücret alınıyor.

Koli ve paket taşımacılığında, alınıp satılması ve elden ele geçmesi yasak olmayan, alevlenmeyecek, patlamayacak, diğer gönderileri kirletip zarar vermeyecek maddeler taşınabiliyor. PTT yetkilileri, kapıdan kapıya teslim hizmetinin, koli taşıma hizmetleri için ilk adım olduğunu, bu yıl içerisinde koli taşıma hizmetlerinin yeni bir anlayışla yurt geneline yaygınlaştırılması için çalışma yapıldığını ifade ettiler

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber