Eğitim Sen'den atamaların durdurulmasına dava

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Şubat 2008 18:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Eğitim Sen, YÖK'ün yükseköğretim kurumlarındaki öğretim elemanları kadrolarına atama işlemlerinin durdurulması ve başvuru süreleri devam eden kadrolara verilen izinlerin de iptal edilmesini öngören iki genelgesinin yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle Danıştay'da dava açtı.

Eğitim Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, dava dilekçelerini Danıştay'a sunmadan önce basın açıklaması yaptı.

Son günlerde özellikle türban konusunda tartışmaların yoğunlaştığını kaydeden Dinçer, "türban gündeme getirilerek üniversitelerin diğer sorunlarının gizlenmek istendiğini" savundu. Üniversitelerin başta kadro ve personel olmak üzere birçok sorunu bulunduğunu söyleyen Dinçer, bugünkü dava dilekçelerinin de YÖK'ün bu konudaki genelgeleriyle ilgili olduğunu ifade etti.

Dinçer, YÖK'ün üniversite rektörlüklerine 15 Şubat 2008 tarihinde gönderdiği genelgede, "öğretim üyeliğine yükseltilme ve atamalarda aranacak kriterlerin belirlenmesi amacıyla oluşturulan komisyonun çalışmaları sonuçlandırılıncaya kadar verilen üniversitelere verilen kadro izinleri ile ilan edilmeyen kadroların izinlerini iptal ettiğini" kaydetti.

YÖK'ün 18 Şubat 2008 tarihinde üniversitelere gönderdiği ikinci genelgede de "başvuru süreleri devam eden kadrolara verilen izinlerin de iptal edildiğini" belirten Dinçer, "Eğitim öğretim gibi önemli bir konuda bu işlemlerin durdurulması kabul edilemez" dedi.

Alaaddin Dinçer, bu konuda dava açmak isteyenler için sendikanın internet sitesinde dilekçe örnekleri yer alacağını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber