420 bin öğretmen özürlü çocuklar için eğitilecek

Haber Giriş : 28 Şubat 2008 19:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

-Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ilköğretim okullarında görev yapan 420 bin yönetici ve öğretmeni özürlü çocuklar için eğitecek. Bakanlık, eğitimleri 2009 yılı Ekim ayı itibariyle tamamlayacak.

- Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ilköğretim okullarında görev yapan 420 bin yönetici ve öğretmeni özürlü çocuklar için eğitecek. Bakanlık, eğitimleri 2009 yılı Ekim ayı itibariyle tamamlayacak.

MEB, engelli çocukların eğitim amacıyla yeni bir projeyi uygulamaya koyuyor. Daha önce bu alanda özürlülerin kamu kaynaklarıyla okula taşınması, özründen dolayı okula gidemeyenlere evde eğitim imkanı, engelli çocukların ailelerine para yardımı, özür grubuna göre eğitim kurumlarının hizmete sokulması gibi çalışmalar yapan Bakanlık, ilköğretim okullarında görev yapan 420 bin yönetici ve öğretmeni özürlü çocuklar için eğitecek.

-ÖZÜRLÜ ÇOCUKLARA EN İYİ ŞEKİLDE EĞİTİM VERİLECEK-

Bakanlık, kaynaştırmalı sınıflar açarak özürlü çocukların da kendi yaşıtlarıyla eğitim alabilmesini sağlamıştı. Bakanlık, sınıfında özürlü öğrenciler olan öğretmenlerin söz konusu durumda eğitimi en iyi şekilde verebilmesi ve yaşanan sorunların önüne geçilmesi amacıyla 17'nci Milli Eğitim Şûrası'nda ilköğretim öğretmenlerinin özel gereksinimli çocuklar için eğitim almasına karar verdi. Öğretmenlerin eğitimi için 576 Özel Eğitim Formatörü yetiştiren Bakanlık, eğitimleri 2009 yılı Ekim ayı itibariyle tamamlayacak. İlköğretim Genel Müdürlüğü tarafından verilecek eğitime katılan öğretmenler, özürlü çocuklara nasıl davranılacağını ve bu çocukların eğitime katılmaları için ne gibi yöntemler izleneceğini öğrenecek. Proje ile özürlü ve diğer öğrenciler arasında öğretmenlerin köprü olması, hem de özürlü çocukların sosyalleşmesi amaçlanıyor. İlköğretimde görev yapan 420 bin yönetici ve öğretmenin katılacağı eğitimde ayrıca, özel eğitim-öğretim stratejileri konusunda da dersler verilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber