SSK'daki yolsuzluk meclis gündeminde

Haber Giriş : 28 Şubat 2008 10:36, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

- İzmir Sağlık İşleri Müdürlüğündeki yolsuzluk iddiaları Meclis gündemine taşındı. CHP İzmir Milletvekili Selçuk Ayhan, söz konusu iddialarıyla ilgili yazılı soru önergesi verdi.

Ayhan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığına verdiği soru önergesinde, SSK'ya bağlı hastaneler ve sağlık tesislerinin, Sağlık Bakanlığına devrinden sonra, sağlık ve tedavi hizmetlerini resmi ve özel sağlık tesislerinden satın almaya başladığını hatırlattı.

Yaşanılan bu süreçle beraber, yolsuzluk iddialarının daha sık gündeme gelmeye başladığını ifade eden Ayhan, İzmir Sağlık İşleri İl Müdürlüğü'nde uzun süredir yolsuzluklar yaşandığına dair iddiaları hatırlattı. Ayhan, Bakan Çelik'e şu soruları yöneltti:

?Söz konusu kurumda, yolsuzluk iddialarına dönük olarak tarafınıza ulaşan şikayetler var mıdır? Varsa, bu şikayetler nedeniyle açılan soruşturmalar var mıdır?

Kurumun hesaplarının kanuna aykırı olarak vadesiz hesapta tutulduğu, saat 17.00'den sonra ise repo hesabına aktarıldığı, sabah tekrar kurumun hesabına devredilerek, kurumun zarara uğratıldığı ve haksız kazanç sağlandığı iddiaları doğru mudur? Doğru ise buradan haksız yolla sağlanan kazanç miktarı ne kadardır? Sorumluları hakkında yapılan bir işlem var mıdır?

Tedavi edici etkisi kanıtlanmamış bir tıbbi ürünün, rayiç değerinin çok üstünde ve karne yolsuzluğu yapılarak temin edildiği, bu yolla bir medikal firmaya büyük miktarda haksız ödeme yapıldığı iddiaları doğru mudur? Bu firmanın adı nedir? Sahibi ve ortakları kimlerdir? Yapılan ödeme miktarı ne kadardır? Bu konuyla ilgili olarak açılan bir soruşturma var mıdır?

Bazı eczanelere ait fatura, reçete ve ilaç kupürlerinin Müdürlük arşivinde kaybolduğu ve eczanelere eksik ödeme yapıldığı iddiaları doğru mudur? Doğru ise kaybolan kupür miktarı nedir? Eczaneler tarafından Bakanlığınıza ulaşan şikayetler var mıdır? Varsa bu konuda hangi işlemler başlatılmıştır?

Başta kurum muhasebecisi olmak üzere, kurumda çalışan bazı personelin yapılan yolsuzluklar konusunda, ilgili mercilere şikayette bulundukları, kanuna aykırı direktifleri yerine getirmedikleri gerekçesiyle, başka müdürlüklere kurum mevzuatıyla bağdaşmayacak şekilde görevlendirildikleri iddiaları doğru mudur? Kurumda görev yapan kaç personel başka birimlerde görevlendirilmiştir? İsimleri, görevleri ve görevlendirilme gerekçeleri nelerdir??

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber