Meclisin bugünkü gündemi belli oldu

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Şubat 2008 09:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Başkanı Köksal Toptan, saat 10.30'da TBMM ile KKTC Yakındoğu Üniversitesi arasında Bütünleşik Kütüphane Otomasyon Programı (KOHA) İşbirliği Protokolü'nün Mecliste düzenlenecek imza törenine katılacak. Toptan, saat 12.00'de Azerbaycan'ın Türkiye Büyükelçisi Zakir Haşimov, saat 14.00'te ise Ukrayna'nın Türkiye Büyükelçisi Olexandr Mischenko'yu kabul edecek.

CHP İstanbul Milletvekili Esfender Korkmaz saat 10.00'da, CHP Grup başkanvekilleri Kemal Anadol, Kemal Kılıçdaroğlu ve Hakkı Süha Okay ise saat 11.30'da ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Saat 10.30'da toplanacak olan İçişleri Komisyonu'nda, nüfusu 2 binin altına düşen 863 belde ve ilk kademe belediyesinin tüzel kişiliğinin kaldırılması, kimi belediyelerin birleştirilmesi ve 43 yeni ilçe kurulmasını öngören yasa tasarısı görüşülecek.

Saat 10.30'da toplanacak olan Tarım Komisyonu'nda, Tapu Yasası'nda değişiklik yapılmasına ilişkin tasarı ele alınacak.

Türkçedeki bozulma ve buna karşı alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla kurulan araştırma komisyonu, saat 10.30'da toplanarak, Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Haluk Akalın'ı dinleyecek.

Plan ve Bütçe Komisyonu, saat 11.00'de toplanarak, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası'nda değişiklik öngören tasarının görüşmelerine devam edecek.

Saat 14.00'te toplanacak olan TBMM Genel Kurulu'nda, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının, gümrük kapıları dışında mektupla, elektronik ortamda veya yaşadıkları ülkelerde oy kullanabilmelerine olanak sağlayan tasarı görüşülecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber