Yoksul şehit ailesinin tören kıyafeti vakıftan

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 28 Şubat 2008 18:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakkari 4'üncü Dağ Komando Taburu'nda görev yapan ve Kuzey Irak'ta süren kara harekatında şehit olan Piyade Komando Er 21 yaşındaki İbrahim Okur'un cenazesi memleketi Mersin'in Silifke İlçesi'nde toprağa verildi.

Çadırda yaşayan ve bir takım elbiseleri dahi olmayan şehidin babası 60 yaşındaki Hasan Okur ve kardeşi Zeynel Okur törende Silifke Kaymakamı Ahmet Beyoğlu'nun emriyle kendilerine alınan siyah takım elbiseyi ve kırmızı beyaz renklerdeki kravatı taktı. Dik duruşları ve metanetleriyle dikkat çeken baba -oğul, Bakan Kürşad Tüzmen, Mersin Milletvekili Zafer Üskül ve üst düzey komutanlarla birlikte saf tuttu.

Şehit Piyade Er İbrahim Okur'un cenazesi Silifke Devlet Hastanesi'nden alınarak askeri kortej eşliğinde Atatürk Caddesi'ndeki Alladdin Camii'ne getirildi. Burada düzenlenen törene Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Zafer Üskül, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Cengiz Akın, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Soner Polat, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Macit Özcan, İl Jandarma Komutanı Albay Cahit Hüsrev Şen, Silifke Kaymakamı Ahmet Beyoğlu, ailesi ve yaklaşık 20 bin kişi katıldı. Cenazenin camiye getirilişi sırasında onbinler, 'Kahrolsun PKK', 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' şeklinde slogan attı. Kalabalık, DTP İlçe binasının önünden geçerken, 'yuh' çekti.

YOKSUL AİLEYE TÖREN KIYAFETİ VAKIFTAN

Hayvancılıkla geçimini sağlayan ve kıl çadırda yaşamını sürdüren şehit babası Hasan Okur ile şehidin kardeşi Zeynel Okur, tören için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından alınan siyah takım elbiseyi giydi. Baba ile oğlu, kırmızı-beyaz kravat taktı. Bakan Tüzmen, şehit babası Hasan Okur'un yanına gelerek, "Başın sağ olsun. Oğlunun kanı yerde kalmayacak. O şerefsizler hak ettiği cezayı bulacaklar" diyerek sabır diledi.

MÜFTÜ ŞİİR OKUYUP, NAMAZ KILDIRDI

Şehidin öz geçmişinin okunmasının ardından Silifke Müftüsü Sabri Kütükçü, cenaze namazı kıldırmak için tabutun yanına geldi. Müftü Küçüktü, namaz öncesi Arif Nihat Asya'nın 'Fetih Marşı' ile İstiklal Marşı'nın bazı bölümlerini okudu. Ardından da cenaze namazını kıldırdı. Törende, baba ile şehidin kardeşlerinin vakur duruşu dikkat çekerken anne Zeynep Okur ise yakınlarının desteğiyle ayakta durabildi.

Kılınan namazın ardından şehidin cenazesi top arabasıyla toprağa verileceği Asri Mezarlığı'ndaki şehitliğe götürüldü. Bakan Tüzmen, kortejin önünde baba Hakan Okur'un koluna girerek birlikte yürüdü.

Şehit cenazesi, burada gözyaşları arasında toprağa verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber