Beş üniversitede aynı provokatörler: Hepsi TKP'li...

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 29 Şubat 2008 08:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul polisi yaklaşık bir aydır 5 ayrı üniversitede yapılan ?başörtüsü karşıtı' eylemleri 30 kişilik bir TKP'li grubun gerçekleştirdiğini belirledi

BAŞÖRTÜSÜNÜN üniversitelerde serbest bırakılmasından sonra ortaya atılan ?kaos' tehdidini gerçekleştirmek için tezgahlanan provokasyon oyunu deşifre oldu. Bilgi, Aydın, Boğaziçi, İstanbul Teknik ve Yıldız üniversitelerinde farklı tarihlerde yapılan ?protesto' gösterilerinin aktörlerinin aynı kişiler olduğu ortaya çıktı. Provokatif eylemlere karşı üniversiteleri mercek altına alan polis, öğrenciler adına yapılan ?başörtüsü karşıtı' eylemlerin arkasında hep aynı 30 kişilik TKP'li grup olduğunu belirledi.

HEP AYNI KİŞİLER

YILDIZ Teknik Üniversitesi'nde (YTÜ) dün öğle saatlerinde basın açıklaması yapan bir grup öğrenci türbanın üniversitelerde serbest bırakılmasını eleştiren basın açıklaması yaptı. Ancak eylemci grubun içindeki bazı öğrencilerin daha önce de İTÜ, Boğaziçi, Aydın ve Bilgi üniversitelerinde açıklama yapan kişiler olması dikkat çekti. YTÜ kantininde toplanan grup slogan atarak kampus girişine geldi. Pankartlar açan grup bir basın açıklaması yaptıktan sonra dağıldı.

EYLEMLERİN MERKEZİ TKP

YTÜ öğrencileri adına yapılan açıklama sırasında gruptaki bazı öğrencilerin 13 Şubat'ta İstanbul Teknik, Bilgi ve 26 Şubat'ta Boğaziçi, Aydın üniversitelerinde yapılan eylemlerde ellerinde aynı pankartlarla yer aldığı belirlendi. Bunun üzerine ?Eylemler bir merkezden mi organize ediliyor' şüphesiyle harekete geçen polis üniversitelerdeki başörtüsü karşıtı eylemlerin arkasında TKP'li grupların olduğunu belirledi. Polis 30 kişi oldukları belirlenen TKP'lileri takibe aldı. MESUT ER

Eski TKP'liler tepkili

AYDEMİR Güler'in Genel Başkanlığını yaptığı TKP'ye, 1920'de kurulan ancak 1987'de lağvedilen TKP'nin son gelen başkanı Nabi Yağcı ve Nihat Sargın gibi isimler sert tepki gösteriyor. Eski TKP'lilere göre, şu andaki partililer, eski TİP'in içindeki Yalçın Küçük hizbinden. Eski TKP'liler, çoğulcu demokrasiyi savunup Stalinizm'e karşı çıkıyorlar. Mevcut TKP'liler, Stalinci bir örgütlenme içindeler ve ?ulus devlet' söylemleri geliştirdiler.

Yalçın Küçük'ün öğrencileri!..

Eski TKP'lilerin kökü 1920'ye dayanıyor. Türkiye'deki ilk komünist hareketinin başında geliyor. 1987''de Türkiye Birleşik Komünist Partisi'ni kurdular. Ancak bu parti kapatılınca, Birleşik Sosyalist Parti'yi kurdular. Ancak oda kapatılınca, ÖDP'ye katıldılar. Böylece TKP geleneği sona erdi. Mevcut TKP'liler, 1979'da Türkiye İşçi Partisi'nden ayrılan ve başlarını Yalçın Küçük'ün çektiği grubu temsil ediyor. Bu hizip Türkiye Komünist Partisi adıyla 2002'de seçime girdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber