PKK sığınağına baskın anı / Video

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 29 Şubat 2008 10:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TSK'nın Kuzey Irak'a yaptığı hava destekli kara harekatı tüm hızıyla sürerken Mehmetçiğin teröristlerin kaldığı bir mağarayı kuşattığı an kameraya yansıdı. İşte o sıcak görüntüler:

TSK'nın Kuzey Irak'a yaptığı hava destekli kara harekatı tüm hızıyla sürerken Mehmetçiğin teröristlerin kaldığı bir mağarayı kuşattığı an kameraya yansıdı.

Kuzey Irak'a yönelik Güneş Harekatı yedinci gününde 1 metreyi aşan kara rağmen tüm hızıyla devam ediyor.

Dağlıca'nın tam karşısındaki öngütün Zap Kampı'nın stratejik bölgeleri Mehmetçiğin kontrolüne geçti. Önceki gece Çukurca'nın karşısındaki Kanimasi ile Metinan kesimlerinde ise şiddetli çatışmalar oldu. Genelkurmay çatışmada 7 teröristin öldüğünü açıkladı. Böylece kara harekatında ölen terörist sayısı 237'ye yükseldi. Yedinci günde hiç şehit vermedik.

Zap'ta son durum

Kandil Dağı merkezli PKK'nın Türkiye'ye sıçrama noktası olarak kullandığı Zap'ın ana karargahına giriş ve çıkış noktaları zırhlı birliklerimizin kontrolünde. Ana karargahının bulunduğu bölgeye yeni komando timleri indirildi. Zap'ta kuşatmaya alınan PKK'lıları destek için diğer kamplardan gelen teröristler ise hava operasyonlarıyla vuruldu ve dağıtıldı.

Sıra Yücel Halis'te

12 askerimizin şehit düştüğü Dağlıca saldırısı emrini veren Kadri Çelik'in öldürülmesinin ardından, yine aynı saldırının planlayıcılarından olan Alişer kod adlı Yücel Halis ile yardımcıları da Zap Çemço mevkiinde kuşatıldı. Yüksek dağlar ve derin vadilerden nedeniyle Mehmetçiğin olası tuzaklara karşı temkinli davrandığı belirtildi.

5 noktada çatışma

Önceki gece ve dün en şiddetli çatışmalar ise Kanimasi ve Metinan bölgelerinde yaşandı. Kanimasi, Metinan ve Zap Vadisi'nde 5 ayrı noktada yoğunlaşan çatışmalar devam ediyor. Mehmetçiğin büyük bölümünü kontrolü altında aldığı Haftanin'e gelen teröristler ise helikopterlerle bombalandı. Teröristlerin bir kısmı dağılıp kaçarken, bir kısmı da etkisiz hale getirildi.

Sınırötesi üsler hareketli

Kuzey Irak'taki yerel Kürt Hükümeti Parlementosunun toplantısında Kuzey Irak'ta konuşlanan Türk askeri birliklerinin kaldırılmasının tartışılması gündeme gelirken; Begova, Batufa, Şeladize ve Kanimasi'deki askeri birliklerin de teyakkuzda olduğu gözlendi. Begova'daki birlikte görev yapan askeri tim komutanı el sallayarak, ?Türkiye'ye selam? gönderdi. Daha sonra ise, ?Şehit yakınları merak etmesin. Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak? diye gazetecilere seslendi. Bamerni'de bulunan Türk askerleri ise, zırhlılarla keşif yaptıktan sonra üslerine döndüler. Ayrıca Bamerni'deki tanklar namlularını operasyonun yapıldığı dağlara çevirdiler.

Sevkiyat çığın yanından teğet geçip sürüyor

Son yağan kar yağışı Çukurca Hakkari hattının 15 yerine çığ düşmesine yol açtı. Ancak buna rağmen kapanan yollar baypass edilerek birliklere mühimmat gönderme bütün bir hızla devam ediyor. Kara harekatının merkezi konumunda olan Çukurca İlçesi'ne Van ve Hakkari'den sürekli asker sevkiyatı yapılıyor. Hakkari Dağ ve Komando Tugay'ından dün sabah biri 70, diğeri 40 araçlık askeri konvoy çıkış yaptı. 70 araçlık konvoy Işıklı, Çayırlı, Hakantepe bölgelerine konuşlandırıldı. 40 araçlık konvoy ise harekatın merkez üssü gibi kullanılan Çukurca 3'üncü Sınır Jandarma Taktik Alay Komutanlığı'na gitti.

İşte askerlerimizin PKK'lılarla girdiği çatışmanın ilk sıcak görüntüleri:

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber