Bakan Eroğlu: Kesinlikle teröristleri imha etmeden ordumuz dönmeyecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Şubat 2008 14:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak'ın kuzeyindeki harekatıyla ilgili olarak, ?Kesinlikle teröristleri imha edeceğiz ve imha etmeden ordumuz o bölgeden dönmeyecek? dedi.

Partisinin Kadın Kolları İl Kongresi ile AK Parti 5. Bölge 2. Yerel Yönetimler Şurası'na katılmak üzere Afyonkarahisar Korel Termal Tesisleri'ne gelen Bakan Eroğlu, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Eroğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak'ın kuzeyindeki harekatıyla ilgili, kahraman Türk ordusunun, başarıyla görevini sürdürdüğünü, sınır ötesi kara harekatının gerekli olduğunu söyledi. Eroğlu, şöyle devam etti:

?TBMM ordumuza 1 yıl süreyle operasyon için yetki vermiştir. Hem havadan hem karadan operasyonlar sürmektedir. Bölgenin ve mevsimin son derece zor şartları altında Mehmetçik orada teröristleri imha etmektedir. Kahraman ordumuzun operasyonu heyecanla ve başarıyla devam etmektedir. Devam edecektir. Bunun için de kimseden emir almayız.?

Ürdün ziyaretini anımsatan Bakan Eroğlu, ?Ürdün'de bölgenin 19 ülkesinden 150 uzmanın katılımıyla yapılan bir toplantıya katıldık. Ben herkesin, bana operasyonu soracağını sanıyordum. Ama hiç kimseden bir soru gelmedi. Çünkü haklılığımız kabul ediliyor. Ordumuz, devletimiz, milletimiz ve hükümetimiz çok güçlüdür. Böyle basit şeylere pabuç bırakmayız. Kesinlikle teröristleri imha edeceğiz ve imha etmeden ordumuz o bölgeden dönmeyecek? diye konuştu.

Bakan Eroğlu ayrıca, su rezervleri açısından yurt genelindeki yağışların sevindirici olduğunu ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber