TBB: Anayasa'nın kararı herkesi bağlar

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Mart 2008 14:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Özdemir Özok, üniversitelerde başörtüsü serbestliği getiren Anayasa değişikliğine ilişkin son kararı Anayasa Mahkemesi'nin vereceğini ve sonucun beğenilsin beğenilmesin herkesi bağlayacağını söyledi.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) ve bazı sivil toplum kuruluşları, Cumhurbaşkanı tarafından onaylanarak yürürlüğe giren ve üniversitelerde başörtü serbestliği getiren değişiklikle ilgili The Marmara Otel'de bir basın açıklaması yaptı.

Açıklamayı yapan TBB Başkanı Özdemir Özok, değişikliğin bugünkü haliyle kaosa neden olduğunu ileri sürerek, "Çözülmek istenen türban sorunu çözülmesi bir yana yeni sorunların, kargaşanın ve toplumu ciddi biçimde kamplara bölmenin simgesi haline dönüşmüştür." dedi. Anayasa'nın 10. ve 42. maddelerinde yapılan değişikliği "Dağ fare doğurdu" şeklinde nitelendiren Özok, YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'ı eleştirdi. YÖK Başkanı'nın "10. ve 42. maddelerine göre uygulama yapılabilmesi için ayrıca kanuni düzenlemeye ihtiyaç bulunmadığı" şeklindeki sözlerini eleştiren Özok, "YÖK Başkanı'nın bu sözleri sonucunda üniversitelerde gerçekten kaos dönemi başlamıştır." görüşlerini ileri sürdü. Anayasa'da yapılan değişikliğin herhangi bir yenilik getirmediğini iddia eden Barolar Birliği Başkanı Özok, Anayasa değişikliğinin yeterli olmadığını ve ek kanuni düzenlemenin şart olduğunu savundu.

Söz konusu Anayasa değişikliğinin Anayasa Mahkemesi önüne götürüldüğünü hatırlatan Özdemir Özok, konu hakkında daha fazla konuşmanın doğru olmayacağını ifade etti. Özok, bir soru üzerine sorunun Anayasa Mahkemesi'nin vereceği kararla çözüleceğini dile getirerek verilecek kararın beğenilsin beğenilmesin herkesi bağlayacağını kaydetti. Özok, "Sorunu hukuk devleti anlayışı içerisinde bağımsız yargı çözecektir. Anayasa Mahkemesi'nden çıkacak sonuç herkesi bağlayacaktır." dedi.

Açıklamanın ardından basın mensuplarına TBB'nin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunduğu ve başörtüsü serbestliğini getiren Anayasa değişikliğinin ne tür sorunlar yaratacağının yer aldığı dilekçenin fotokopisi dağıtıldı. Dilekçede, Cumhurbaşkanı Gül'ün değişikliği veto etmesi için gerekçeler sıralanıyor.

Basın açıklamasına İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği ve Uluslararası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği üyeleri de katılarak destek verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber