Kız öğrencilerin eline silah veren 2 kişiye 117'şer YTL ceza

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 03 Mart 2008 15:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

RİZE'nin işgalden kurtuluş törenleri sırasında 13 yaşındaki iki kız öğrencinin eline silah vererek ateş ettiren 2 kişiye Kabahatler Kanunu'na göre 117'şer YTL idari para cezası kesildi. Bu arada Rize Belediye Başkanı AKP'li Halil Bakırcı'nın, ?Küçük kızlarımız o anki heyecanla ateş etmişler. Gayet doğal bir şey. Büyütmeye gerek yok? dedi.

Rize'nin işgalden kurtuluşunun 90'ıncı yıldönümü nedeniyle dün yapılan kutlamalar sırasında, temsili milis kuvvetlerinin 2 kız çocuğunu düşman askerlerinin elinden kurtarması canlandırıldı. Kurtarma sahnesi bittikten sonra Milis Kuvvetleri Komutanı rolündeki Şükür Hacaloğlu, elindeki kurusıkı tabancayı kurtardıkları öğrencilerden Gülşen Mahmut'a vererek havaya ateş ettirdi. Diğer kız öğrenci Arife Yılmaz da başka bir milis rolündeki kişiden aldığı tüfekle yine havaya ateş açtı.

Bu görüntülerin yayınlanması ardından Rize Valisi Kasım Esen, küçük yaştaki çocukların eline silah verilmesinin doğru olmadığını belirterek bu kişiler hakkında Kabahatler Kanunu kapsamında işlem yapılması talimatını verdi. Talimat üzerine Rize Emniyet Müdürlüğü bu kişilere Kabahatler Kanunu'na istinaden 117'şer YTL idari para cezası kesti. Rize Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, ?Çocukların eline silah verildiği için bu cezalar uygulandı? diye konuştu. Milis Kuvvetleri Komutanı rolündeki Şükrü Hacaloğlu'na cezası tebliğ edilirken, görüntüler incelenerek diğer kişinin isminin tespit edilmeye çalışıldığı vurgulandı.

?KIZLARIMIZ RİZELİ'YE YAKIŞIR ŞEKİLDE ATEŞ ETTİ'

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, kentin işgalden kurtuluşu törenleri sırasında eline silah verilerek havaya ateş ettirilen iki kız öğrencinin ?Rizeli'ye yakışır' biçimde ateş ettiğini söyledi.

Açıklama yapan Başkan Bakırcı, ?Bu ülkenin kurtuluşunda 7'den 70'e kadar herkes kadını ve erkeği ile silah kullanmıştır. Rizeliler bu işe biraz daha yatkındır. Bu da temsili bir gösteriydi. Zannediyorum kızımız verilen silahla Rizeli'ye yakışır bir şekilde ateş etmiştir. Bu, geçmişte analarımızın, ninelerimizin yaptığı işin tekerrürüydü. Kurtuluş bayramlarında bunlar olur. Olması gerekiyor. Belki ufak kız çocuğunu kötü örnek olarak adlandırılabilir. Ama ben buna katılmıyorum. Kurtuluş Savaşı silahlı olmuştur, temsili de silahla oluyor? dedi.

Bakırcı, kendisinin de tüm Rizeliler gibi kanunların çerçevesinde silah taşıdığını anlatırken şöyle devam etti:

?Köyde gençlerimizi yeğenlerimizi zaman zaman silah atmaya alıştırıyoruz. Rizeliler'in genlerinde bu vardır. Türklüğün genlerinde ?At, avrat, silah' diye bir atasözü var. Bu işi ?magandalık' olarak değerlendirmemek gerekir. O olayda kızımızın heyecanı içerisinde gelişmiştir. Ben de devletin verdiği ruhsatlı silahı uzun yılladır taşıyorum. Rizelilerinde büyük çoğunluğu ruhsatlı silah taşıyor.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber