Eğitim-Sen Kongresi'nde 'İstiklal Marşı' krizi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Mart 2008 15:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim Sen Gaziantep Şubesi 3. Olağan Genel Kurulu'nda, İstiklal Marşı'nın okunmak istenmemesi ve Türk bayrağının önünün sinevizyon perdesiyle kapatılması gerginliğe neden oldu.

Şehitkamil Belediyesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen Eğitim Sen Gaziantep Şubesi 3. Olağan Genel Kurulu, saygı duruşu ile başladı.

Saygı duruşunun, Atatürk, silah arkadaşları ve şehitlerimiz için değil, 'Emek ve demokrasi yolundaki mücadelede yaşamını yitirenler' adına gerçekleştirilmesi ve bir üyenin yumruğunu havaya kaldırması dikkatlerden kaçmadı.

Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunması gerekirken gündem maddelerine geçilmek istendi. Ancak bu duruma, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkan Yardımcısı İhsan Koca tepki gösterdi ve İstiklal Marşı'nın okunmasını istedi.

İhsan Koca'nın tepkisi sonrasında İstiklal Marşı okundu. Salondakilerin birçoğunun, İstiklal Marşı'nı okumadığı gözlendi.

Koca'nın, sinevizyon perdesinin Türk bayrağının önüne yansıtılmasına gösterdiği tepki üzerine ise tartışma çıktı. Tartışma sırasında itiş kakışmalar yaşandı. İhsan Koca ile bazı sendika üyeleri arasında başlayan kavga, diğer sendika üyelerinin araya girmesiyle daha fazla büyümeden engellendi.

Gerginlik sonrasında kürsüde konuşma yapan Eğitim Sen Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Bozgeyik, hiç kimse ile alıp veremediklerinin olmadığını, üyelerinin İstiklal Marşı'na da bayrağa da saygılı olduğunu söyledi.

Bazı sendikaların, Eğitim Sen'e ağır suçlamalar da bulunduğunu belirten Bozgeyik, "Biz sendika olarak halkın birlik ve beraberliği hususunda çalışmalar yapıyoruz. Yasa dışı hiçbir eylemimiz yok." dedi. Tek listeyle gidilen kongrede Ali Ersönmez başkanlığa getirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber