Hesaplı tatil için erken rezervasyon

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Mart 2008 18:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Yerli turiste, daha hesaplı tatil imkanı sunan erken rezervasyon dönemi başladı.

ETS Group Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy, son bir kaç yıldır otellerde yer daraldıkça fiyatların arttığını belirterek, "Erken rezervasyon yaptıranlar hem yüzde 30 indirimli almış hem de yer doldukça artan fiyat artışlarından etkilenmemiş olacaklar" dedi.

ETS Group Yönetim Kurulu Başkanı Ersoy, Türkiye'de erken rezervasyonların ilk kez Etstur tarafından 6 yıl önce başlatıldığını söyledi. İlk erken rezervasyon uygulamasında yaz sezonunun yüzde 10'unu sattıklarını, bu oranın geçen yıl yüzde 35'lere çıktığını belirten Ersoy, bu yıl da yaz sezonunun yüzde 45'ini erken rezervasyonla satmayı beklediklerini bildirdi.

Erken rezervasyonda dünya ortalamasının da yüzde 65 olduğunu ifade eden Ersoy, Türkiye'de erken rezervasyon talebinin her yıl artarak devam ettiğini, yerli turistte tatilini erken programlama alışkanlığının giderek oluştuğunu bildirdi.

Bu yıl erken rezervasyona bir ay erken başladıklarını vurgulayan Ersoy, "Aslında biz geç bile başlıyoruz. Avrupa ülkelerinde Kasım-Aralık gibi başlıyor. Biz, bu sene Türkiye'de Marta çektik. Hedefimiz her yıl gerçekçi bir biçimde daha erkene çekmek" dedi.

Erken rezervasyonun avantajlarından bahseden Ersoy, uygulamanın üç kademede gerçekleştirildiğini, en yüksek indirim oranının bu dönem sunulduğunu anlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber