Bilgisayar sınıfının levhası var, bilgisayarları yok

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Mart 2008 18:07, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Bingöl'ün Karşıyaka Mahallesi'nde yaklaşık 400 öğrencinin eğitim ve öğretimini devam ettirdiği Sabancı İlköğretim Okulu'nun bilgisayar sınıfı var ama içinde hiç bilgisayar yok.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD) işbirliği ile 5 Haziran 2005'te başlatılan Bilgisayarlı Eğitime Destek kampanyasına yapılan ayni ve maddi bağışlarla Türkiye'deki birçok okula 'Bilgi Teknolojileri Sınıfları' kuruldu. 2006 yılında Bingöl'e 2 bin 137 bilgisayar gönderilerek birçok okulda 'Bilgi Teknolojileri Sınıfı' kuruldu.

Sabancı İlköğretim Okulu İdarecileri de bir sınıfı boşaltıp kapısına 'Bilgi Teknolojileri Sınıfı' levhası astı; ancak aradan 3 yıl geçmesine rağmen okula hiç bilgisayar gelmedi. Okul idarecilerinin yaptığı bütün girişimler netice vermedi.

'Bilgi Teknolojileri Sınıfı' kurmak için tek çarelerinin yardım kampanyası başlatmak olduğunu söyleyen Okul Aile Birliği Başkanı Mustafa Özden, "Bakanlıkla yaptığım görüşmede bilgisayarların 2007'de teslim edileceği ifade dildi. 2008 yılını neredeyse yarılıyoruz ama bilgisayarlardan haber yok. Derslik problemi olmasına rağmen burada bir sınıfı boşaltıp 'Bilgi Teknolojileri Sınıfı'nın alt yapısını oluşturduk. Levhası da kaç yıldır asılı ama içinde sadece eski tip arızalı bir monitör bulunuyor. Özel Hulusi Bey İlköğretim Okulu bir bilgisayar bağışında bulundu. Ancak bu bağışlar yetmiyor. Biz bir an evvel bakanlığın bu sorunu çözmesini bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Bilgisayarlarla ilgili bütün işlemlerin bakanlıkça yapıldığını belirten İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fikret Bozaba, bu konuyla ilgili kendilerinin bir müdahalesinin olamayacağını söyledi. Her okulda 'Bilgi Teknolojileri Sınıfı'nın olmasını istediklerini belirten Bozoba, "Her okul bilgisayar ihtiyacını İLSİS'te bakanlığa bildirmiştir. Bakanlık bilgisayarları okullara gönderdi. Sabancı İlköğretim Okulu idarecileri de bilgisayarını İLSİS'ten takip etmelidir." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber