Darülaceze personeli AB'ye girdi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Mart 2008 16:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kayışdağı Darülaceze Müdürlüğü'nün 50 personeli, tüm Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde sağlık ve hasta bakıcılık alanında çalışma hakkını elde etti. 9 aylık eğitim sürecini başarıyla tamamlayan 50 Darülaceze personeli, sertifikalarını törende aldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Kayışdağı Darülaceze Müdürlüğü, yaşlı ve hasta bakımına yönelik personel uzmanlaşması konusunda yürüttüğü çalışmalara devam ediyor. Darülaceze yönetimi son olarak kurumda çalışan sağlık ve hasta bakıcı personeli 9 aylık eğitime tabi tuttu. Toplam 120 personelin başvuruda bulunduğu eğitimlere, 60 personel katılım hakkı elde etti. Darülaceze'deki bakım hizmetini Avrupa Birliği standartlarına çıkarılmasını sağlamak amacıyla düzenlenen "Bakım Hemşireliği - Bakım Personeli Eğitimi"ni Almanya'nın önde gelen bakım eğitmenlerinden Babet Dau verdi. Haziran 2007'den bu yana devam eden ve toplam 1530 saat süren eğitimlerde başarılı olan 50 kurum personeli sertifikalarını düzenlenen törende aldı.

-AB ÜLKELERİNDE ÇALIŞABİLECEKLER-

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kayışdağı Darülaceze Müdürlüğü'nün düzenlediği "Bakım Hemşireliği - Bakım Personeli Eğitimi"nde sertifikalarını alan sağlık ve hasta bakıcı personel, dil akreditasyonunu sağladıkları taktirde 27 AB ülkesinde sağlık ve bakım alanında çalışma hakkını elde etti. Eğitimlerde başarılı olan 50 personelden 19'u bakım hemşiresi sertifikası alırken, 31'i ise bakım personeli sertifikası aldı.

Lise ve dengi okul mezunu Darülaceze personellerinin katıldığı eğitimler Darülaceze toplantı salonlarında mesai saatlerinden sonra devam etti. Teorik bilgilendirmenin yanı sıra pratik uygulamaların da yapıldığı eğitimler Avrupa Birliği ülkelerinin önde gelen eğitim kurumlarından olan İnternationaler Bund (IB) ve Türk eğitmenler tarafından verildi. 8 ay süresince devam eden eğitimlerde işlenen konulardan bazıları ise şöyle; Yaşlanma üzerine Teoriler, Hijyen, İlk Yardim, Anatomi-Fizyoloji, Hastalık Bilgisi, Hukuksal boyut, Eczacılık hizmetleri, Din Bilgisi, Normlar, Değerler, Önyargılar, Bakımda ahlak, Ölüm ve Ölmek düşüncesi, Yaşlılıkta Fizik tedavi, Beli koruma teknikleri, Tedavi yöntemleri, Hemipelji ile başa çıkma, Bakımla sorumlu yöneticilik konuları, Öğrenmeyi öğrenmek, Çalışma mekanları, Çalışma şartları, Çalışma yardımları, Bakım teorileri, Bakım modelleri, Bakım süreci modeli, Uğraşı Terapistlerinin konuları, Yaşlı insanlar için aktiviteler düzenlemek, Bakım dersi, Vücut bakımı, Beslenme, Sıvı alımının önemi, Özel fenomenlerde bakım, Enfeksiyon hastalıklarında bakım, Demanslı yaşlıların bakımı ve onlara eşlik etmek, ölecek olan insanlara bakım ve refakat etmek, Kayıpları olan insanlara refakat etmek, Kendi sağlığını korumak ve teşvik etmek, İletişim, Bakım yapana saygı duymak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber