Zengin belediye başkanına ölüm tuzağı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 04 Mart 2008 19:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'in Kiraz İlçesi'nin eski belediye başkanlarından 55 yaşındaki Mehmet Yaşar Sarı'yı, servetine konmak için bıçaklayarak öldürmek istedikleri iddiasıyla polis tarafından gözaltına alınan eşi 32 yaşındaki Gülşen Sarı, kayınbiraderi 45 yaşındaki Ali Bıçak ve bıçağı vuran kayınbiraderinin tetikçi kız arkadaşı 25 yaşındaki Canan Koçdemir tutuklandı.

Kiraz Belediyesi'nin MHP'li eski başkanlarından Mehmet Yaşar Sarı, geçen cuma günü akşam saatlerinde markete giderken evinin girişindeki merdiven boşluğuna saklanan kar maskeli bir kişinin bıçaklı saldırısına uğradı. Çıkan boğuşmada Mehmet Yaşar Sarı, boynundan ve yanağından, ağır yaralanırken, saldırgan kaçtı. Gürültüye koşan komşularının çağırdığı ambulansla Ödemiş Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Mehmet Yaşar Sarı, buradaki ilk tedavisinin ardından İzmir'in Yeşilyurt semtindeki Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Sarı'nın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi.

Polis ekipleri, Mehmet Yaşar Sarı'nın 5 ay önce ikinci evliliğini yaptığı eşi Gülşen Sarı'yı ifadesine başvurmak gözaltına aldı. Gülşen Sarı, polisteki sorgusunda, eşini servetini ele geçirmek için kardeşi Ali Bıçak ve kız arkadaşı Canan Koçdemir tarafından planlayarak öldürmek istediklerini itiraf etti.

Bunun üzerine harekete geçen polis ekipleri, önce Ali Bıçak'ı ardından da ilçeye bağlı Suludere Köyü'nde oturan ve olay yerine taksiyle geldiği belirlenen Canan Koçdemir'i evinde yakaladı. Canan Koçdemir'in evinde yapılan aramada olayda kullandığı belirlenen kar maskesi, eldiven ve avcı bıçağı ele geçirildi.

Zanlıların yapılan sorgulamalarında, Mehmet Yaşar Sarı'yı önce asitle zehirlemeyi plandıkları ancak daha sonra vazgeçerek, bıçaklayarak öldürmek istedikleri anlaşıldı. Zanlılardan Gülşen Sarı'nın eşini alışveriş yapma bahanesiyle markete gönderdiğini, merdiven boşluğunda bekleyen Canan Koçdemir'in de bıçakladığını itiraf etti. Zanlılardan Ali Bıçak'ın da olay sırasında gözcülük yaparak Canan Koçdemir'e yardımcı olduğu belirlendi. Canan Koçdemir'e Sarı'yı öldürmesi karşılığında Ödemiş'te bir daire ve 20 bin YTL para vaadedildiği de ortaya çıktı.

KADIN SALDIRGAN POLİSİ ŞAŞIRTTI

Sarı'yı bıçaklayanın bir kadın olması polisleri bile şaşkına çevirdi. İşlemlerinin ardından ?Adam öldürmeye tam teşebbüs' suçlamasıyla dün adliyeye sevk edilen 3 zanlı da tutuklandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber