Okul bahçesinde müdür yardımcısına bıçaklı saldırı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Mart 2008 20:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun'un merkeze bağlı Kocatepe İlköğretim Okulu'nda bıçaklı saldırı meydana geldi. Olayın, Fatih İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi S.A, okulun bahçesinden nöbetçi öğretmen tarafından çıkarılmak istenmesiyle yaşandığı öğrenildi.

Nöbetçi öğretmene karşı çıkan S.A'nın, tehdit ve küfürler savurması üzerine duruma müdahale eden Müdür Yardımcısı Murat Öz, öğrenciyi dışarı attı. Öğrencilerin gözü önünde cereyan eden olaydan bir kaç dakika sonra bıçakla yeniden okula gelen S.A, Öz'e bıçakla saldırıp kaçtı. Yaralanmayan Murat Öz, Canik Polis Karakolu'na giderek şikayetçi oldu. Saldırgan öğrencinin eşkalden tespit edilmesi üzerine kısa sürede yakalanan S.A, gözaltına alındı. Yapılan sorguda 15 yaşındaki saldırganın bir süre önce Samsun İl Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu'nda kaldığı, sonra da ailesinin yanına verildiği belirlendi. Ruhsal problemleri olan öğrencinin okuluna devam etmediği ve Kocatepe İlköğretim Okulu'na sık sık gittiği anlaşıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Türkiye Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri Kolu Çalışanları Sendikası (Türk Eğitim-Sen) Samsun 1 Nolu Şube Başkanı Levent Kuruoğlu, okullara özel güvenlik hizmeti verilmesini istedi. Merkez Kocatepe İlköğretim Okulu'na giren bir kişinin öğretmenin ikazına uymayıp çıkmayarak bıçakla saldırması olayının okullardaki güvenlik sorununu gözler önüne serdiğini bildiren Kuruoğlu, özel güvenlik hizmetinin zorunlu hale geldiğini bildirdi.

Bu tür olayların havaların ısınmaya başlaması ile birlikte artacağı endişesini duyduklarını ifade eden Levent Kuruoğlu, "Yaşanan olay, lokal bir mesele olarak değerlendirilmemeli, gereken hassasiyet gösterilmedilir. Olayan devamının yaşanmaması için okul çevresinde güvenlik önlemleri artırılmalıdır. Öğrencilerin gözü önünde cereyan eden bu olayın kötülüğü hakkında öğrenciler bilinçlendirilmeli, baskı altında kalmaları engellenmelidir. Samsun Emniyet Müdürlüğü, tedbirleri artırmalı, bazı okullarda Valilik kanalıyla güvenlik hizmeti alımı yapılmalıdır." dedi.

Öğretmen, veli ve emniyet güçlerinin ortak çalışmaları ile azalan şiddet olaylarının tekrar meydana gelmesine müsade edilmemesi uyarısında bulunan Türk Eğitim-Sen Samsun 1 Nolu Şube Başkanı Kuruoğlu, çocukları ile ilgilenmeyen ailelere yaptırım uygulanması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber