Memurlar enflasyon farkını erken istedi

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 05 Mart 2008 11:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MEMUR konfederasyonları, ?memur maaşlarına yılın ilk 6 ayı için yapılan zammın Şubat ayı itibarıyla enflasyonun gerisinde kaldığını? belirterek, bu konuda önlem alınmasını talep etti. KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, ?Resmi enflasyonla hayatın içindeki enflasyonun farklı olduğunu hep söyledik. Şimdi resmi enflasyon rakamıyla hükümetin beklentileri birbirini tutmaz oldu. Bu tabloya karşı sesimizi yükselteceğiz? dedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu, ?yılın ilk 6 ayı için memur maaşlarına yapılan zammın Şubat itibariyle resmi enflasyon rakamları karşısında bile eridiğini? söyledi. Aksu, ?Enflasyonun artısının memura yansıtılmasını istiyoruz. Temmuz beklenmeden enflasyon farkı ödenmeye başlanmalıdır? diye konuştu.

Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri Fahrettin Yokuş, ?hükümetin enflasyon hedefinin geçen 2 yılda şaştığını, bu yıl da benzer bir durumun yaşanacağının ortaya çıktığını? savundu.

Hedef enflasyona göre yapılan maaş artışlarının ikinci, üçüncü ayda eridiğini ifade eden Yokuş, ?Tutmayan enflasyon hedefleri memurları mağdur etmeye devam ediyor. Böyle bir yöntemle memurun, dar gelirlinin ezilmemesi mümkün değil. Bu uygulamadan vazgeçilerek 'enflasyon refah payı' uygulaması hayata geçirilmeli? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber