Emekli öğretmen evini ve iş yerini okul yaptırmak için bağışladı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Mart 2008 17:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konyalı emekli öğretmen Atiye Atçeken, oturduğu evi ve iş yerini, kendisi vefat ettikten sonra satılıp okul yaptırılması için bağışladı.

Atiye Atçeken, kendisi gibi öğretmen emeklisi olan ve geçen yıl vefat eden eşiyle birlikte aldığı ve hala içinde oturduğu evi ile dükkanını Konya Valiliği'nde düzenlenen törenle, satılıp okul yapılması için devretti. Bağışlanan ev ve okulun satışından elde edilen parayla 16 ya da 24 derslikli bir okul yaptırılması için hazırlanan protokolü Konya Valisi Osman Aydın ve hayırsever emekli öğretmen Atiye Atçeken imzaladı.

Rahmetli eşiyle birlikte okul yaptırmayı düşündüklerini anlatan hayırsever eğitimci Atiye Açteken, ''Okul yaptırma hayali, bu hayalimiz çok şükür gerçekleşti. Bu okul adımızı taşıyacak, çok sayıda çocuğumuz olacak. Bunu bilmek de rahmetli eşim ve kendim adına ayrıca bir mutluluk. Bahçesinde çocukların cıvıl cıvıl oynadıkları bahçe şimdiden gözümün önüne geliyor'' dedi.

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, emekli öğretmen Atiye Atçeken ile vefat eden eşi Mehmet Fevzi Atçeken adının, devlet olanaklarıyla yaptırılan bir okula kısa süre içinde verileceğini söyledi.

Emekli öğretmen Açteken'e uzun ömürler dileyen Halil Şahin, "Dünyaya gözlerini kapadıklarında da bu ev ve iş yeri satılarak, 16 ya da 24 derslikli bir başka okul yaptırılacak. Bu iki emekli öğretmen, hayat boyu birikimlerini bağışladılar. Bize başvurarak, 'Bundan önce enerjimizle sınıflardaydık, bundan sonra yaptığımız bağışla sınıflarda olacağız' dediler. Bu teklif bizi de çok heyecanlandırdı. Eli öpülesi bir Türk anası olan Atiye öğretmenime çok teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

Şahin, hayırsever eğitimci Atiye Atçeken'in örnek bir davranış sergilediğini belirterek, Konya'da ''Sınıf Yaptır'' kampanyası başlattıklarını, okul yaptıramayan, ancak adının sınıflarda yaşamasını isteyenlerin kendilerine başvurmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber