Erdoğan: Hastanelerde full-time mesai çalışacağız

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Mart 2008 16:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, doktorların hastanelerde tam gün çalışmalarına muhalefet edenlerin bulunduğunu belirterek, "Bu millet bizleri ve tıp mensuplarını hangi alanda olursa olsun bu okullarda okutmuş, yetiştirmişse bizler de halkımıza hizmette artık böyle part-time hizmetle kendimizi aldatmayalım. Full-time mesai çalışacağız, tam günle halkımıza hizmet vereceğiz" dedi.

Başbakan Erdoğan, Bilkent Otel'de düzenlenen "Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Açılış ve Ambulans Dağıtım Töreni"nde yaptığı konuşmada, performansa dayalı ek ödeme sistemi ile hekimlerin dışarıda başka herhangi bir işle uğraşmadan sadece hastanelerde mesaileriyle, hak ettikleri geliri edinebilmenin yolunu aradıklarını kaydetti.

Başbakan Erdoğan, tıp fakültelerinin sayılarını artırmak üniversitelerle görüşmeleri yoğunlaştırdıklarını, sağlık meslek liselerinin sayılarını çoğaltmak için Milli Eğitim Bakanlığı ile çalışmaların sürdüğünü, Yüksek hemşire okullarının sayısını yükseltmek için de YÖK ile görüşmeleri yaptıklarını bildirdi.

Konuşmaların ardından Başbakan Erdoğan, canlı bağlantı yapılarak 5 ilin 112 Acil Yardım Komuta Kontrol Merkezinin açılışını gerçekleştirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber