Çocuğunuzun okulunda beyaz bayrak asılı mı?

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 06 Mart 2008 21:42, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

MEB ile Sağlık Bakanlığı arasında yapılan protokol gereği, okullar çevresi ve içi, idari birimleri, atölyeleri, laboratuvarları, reviri, kantini, tuvaletleri, içme suyu açısından değerlendirilerek beyaz bayrak ile belgelendiriliyor.

MEB ile Sağlık Bakanlığı arasında yapılan protokol gereği, okullar çevresi, içi, sınıfları, idari birimleri, ısıtma durumu, spor salonu, tiyatro, atölyeleri, laboratuvarları, reviri, kantini, tuvaletleri, içme suyu açısından değerlendiriliyor ve standartlara uygunluğu beyaz bayrak ile belgelendiriliyor.

Antalya'da, temizliğini belgeleyen 33 okula törenle beyaz bayrak verildi. Antalya Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, düzenlenen törende, kentin sürekli göç almasının, derslik açığı oluşturduğunu söyledi.

Geçen yıl yapımına başlanan 2 bin 50 dersliğin bir kısmının tamamlandığını bildiren Gülay, kentteki okulların Avrupa Birliği standartlarında olması için çalışma yaptıklarını belirtti. Kentteki okullarla diğer illerdeki okullar arasında iş birliğinin gelişmesine katkıda bulunmak için bu yıl Doğu'dan gelecek 4 bin öğrenciyi Antalya'da ağırlayacaklarını anlatan Gülay,

"Doğu illerinden gelen öğrencilerin buradaki öğrencilerle kaynaşmasını sağlayacağız. Bununla birlikte Antalya'dan bin öğrencimizi de doğu illerimize gönderip, oradaki kültürü öğrenmesine katkıda bulunacağız"dedi.

Kentteki 847 okuldan hijyen kurallarına uygun olanlara, bu temizliklerini belgelemek amacıyla beyaz bayrak verildiğini belirten Gülay, "Bugüne kadar 12 okula beyaz bayrak verildi. Bugün de 33 okula daha beyaz bayrak veriyoruz. Şu anda 100 okulumuz bu ödülü alabilecek durumda...Komisyonumuz okulları geziyor. Amacımız Antalya'daki tüm okulların beyaz bayrak sahibi olması"diye konuştu.

Antalya Sağlık Müdürü Hüseyin Gül de, dalgalanan beyaz bayrağın o okulun temiz ve sağlıklı olduğunu gösterdiğini, velilerin, çocuklarını bu okullara gönül rahatlığıyla gönderebileceklerini söyledi. Konuşmaların ardından beyaz bayrak ödülüne layık görülen okul yöneticilerine ve öğrencilerine törenle beyaz bayrak ve pirinç levha verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber