ODTÜ Barış Meclisi'nden şehitlere saygısızlık

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Mart 2008 23:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

ODTÜ Barış Meclisi girişimi, ODTÜ Kampüsü içinde yaptığı 'savaş karşıtı' eylemde, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)'nin terör örgütüne yönelik Kuzey Irak'ta düzenlediği son sınır ötesi operasyonda şehit olan askerler ve terör örgütü mensuplarının temsili isimlerini yan yana getirdi.

Öğle saatlerinde ODTÜ Rektörlüğü'nün arka tarafında biraraya gelen yaklaşık 30 kişilik bir grup, Türkiye Barış Meclisi'ne bağlı çalışan ODTÜ Barış Meclisi adına bir eylem düzenledi. Mumların yakıldığı, çiçeklerin kullanıldığı eylemde, 'savaşa ve çatışmaya hayır' pankartları açıldı. 4 pankartta yazılan isimler ise dikkat çekti. "Azad-Osman", "Baran-Ahmet" "Rojhat-Mehmet", "Berfan-Cemil" şeklinde düzenlenen pankartlarda isimlerin altına farklı doğum tarihleri yazılsa da bütün isimlerin 2008 yılında öldüğü belirtilerek, bu kişilerin TSK'nin terör örgütüne yönelik son kara harekatında öldüğüne atıf yapıldı.

Birlikte Kürtçe ve Türkçe sloganların atıldığı eylemde, grup adına açıklamada bulunan Çiğdem Usta, son kara harekatının 25. operasyon olduğunu belirterek, "Operasyon ve çatışma çözüm değildir" dedi. Çiğdem, şiddetle sorunun çözülemeyeceğini iddia ederek, "Yaşanan kayıpların bedelini tüm halk ödedi. Halka yansıtılan söylemlerde ister alçaltılsın, ister yüceltilsinler, bu süreçte yaşamını kaybedenlerin hepsi insandı" diye konuştu.

Pankartlarda yan yana kullanılan ve ölüm tarihleri, operasyonun düzenlendiği 2008 yılı olarak verilen isimlerle ilgili olarak konuşan Usta, "O isimler sembolikti. Hem Kürtçe isimleri hem de Türkçe isimleri beraber kullandık. Her iki tarafın da ölenlerine saygı duyduğumuz içindi bu, insan oldukları için saygı duyuyoruz. Gerçek isimler değildi bunlar" ifadelerini kullandı. Eylemci grup, açıklamanın ardından ODTÜ'deki fidanlığa giderek çam fidanlarını suladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber