Topbaş: Her yerde araç sahiplerinden ücret alınmayacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Mart 2008 17:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

"Kadın Dostu Kente Doğru İstanbul" panelinin ardından habercilerin sorularını yanıtlayan Kadir Topbaş, İstanbul'da heryerde araç sahiplerinde ücret alınacağı iddiaları ile ilgili olarak, "Mahalle aralarında, sokak aralarında ve evinin önünde park edenlerden ücret alınması gibi bir projemiz yok.

Bu yalnış bir yansımadır. Sadece park edilebilme imkanı olan yerlerde, bir başkalarına fırsat vermemek adına ki biz özellikle çok cüzi bir ücret alıyoruz, o yüzden kentin yoğun alanlarında caydırıcılık adına ücreti biraz daha ücreti farklı tutuyoruz" dedi.

Topbaş, göreve geldiklerinde ciddi anlamda değnekçi sorunu olduğunu ve herkesin bu durumdan şikayetçi olduğunu belirterek, "Deli Dumrul misali bir sıkıntı vardı. Bunları düzenleme adına İSPARK diye bir şirket kurduk. Hem kaynakların doğru yönlendirilmesi hem de doğru hizmet verilmesi adına bu şirket şu anda park inşaatı yapıyor, mevcut parkları - tahsisleri yapılmış olanları- topluyor kendi bünyesine ve buna paralel olarak da marina işletmeciliğine girecek. Helikopter taksiciliği ile hizmet verecek bir çalışma yaptırıyoruz" diye konuştu.

Topbaş, 450 bin otopark ve parklanma alanı olarak planladıkları yerlerin 37 binlik bölümünün inşaatının başlatıldığını, 7-8 binlik kısmının bittiğini ve 180 binlik bir paketlerinin daha olduğunu da belirtti.

GİŞELERİN ÖTELENMESİ

Köprüden metrobüs geçişi ile ilgili olarak ise Topbaş, "Köprüden bize ek şerit yapılmasa bile mevcut haliyle geçmeyi planlıyoruz" diye şeklinde konuştu.

Gişeler ile ilgili olarak ise köprüleri ücretsiz hale getirmek gibi bir durum olmadığını belirten Topbaş, "Köprü gişelerindeki bekleme süresi ile ve geçişlerdeki engeli biraz daha ötelemek adına çıkıştan sonraki ayrışma noktalarına gişeler götürülebilinir mi diye bir konu var. Bir de dışta olan, şuan da artık kent içi gibi kalmış olan gişelerin, Bahçeşehir ve Sultanbeyli olsun, bunların biraz daha öte ötelenebilir çalışmalar yapıldı" dedi.

3'ÜNCÜ KÖPRÜ VE HAVZALAR

"3. köprü ulusal ve uluslararası hizmet verecek bir köprü olarak düşünülmekte" diyen Topbaş şu şekilde devam etti: "İstanbul'daki ağır vasıtaların, günde 75 bin bir silikülasyon var. 20-25 bin kadar köprü geçişleri var. Bunların ciddi sorunları ağır hava şartlarında trafikte yapmış oldukları kazaların kenti nasıl olumsuz etkilediğini gördük. Ağır vasıtaları ağırlıklı taşıyacak, biraz daha farklı bir noktada, kente basmayacak, bu karışık trafik geçişini önleyecek bir köprü tasaramı var. Bu köprüden kent de istifade edecek ama ağırlıklı olarak ağır vasıtalar için düşünülen bir köprü. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü araçların çok daha az geçtiği dönemlerden bugün artık şehiriçi köprüsü haline geldiğini görüyoruz. Bunun kararını hükümetimiz verecek, belki bu yıl içinde düşünebilirler. Yer henüz tam netleşmedi. Kuzey bölgeden bir yerde belki ağırlık kazanabilir".

Kadir Topbaş, havzalar konusundaki tedirginlik ile ilgili olarak ise, Başbakanın da belediye başkanlığı yaptığını ve İstanbul'un suyu ile birebir ilgilendiğini belirterek, "Başbakan kalkıp da zaten su havzalarını yok edecek bir projeyi ortaya koyacağını düşünmüyorum" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber