Disiplin affından yararlananlara yeni hak

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 07 Mart 2008 07:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

1999 - 2005 arasında disiplin suçu nedeniyle işten atılan memurlara sicil affı getiren düzenlemenin ardından bu kez, aynı memurların iş dışında geçirdikleri yılların emeklilik süresinden sayılmasına ilişkin yasal düzenleme yapılıyor.

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası'nda değişiklik öngören tasarının görüşmeleri sırasında TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda AKP milletvekillerinin verdiği bir önergeyle, 2006'da çıkarılan sicil affı yasasından yararlanan 639 memurun, işten ayrı kaldıkları süreler için borçlanmalarına ve bu sürenin emeklilik için de geçerli olmasına imkan sağlandı.

2 yıl öde, 6 yıl kazan

Muhalefet bu düzenlemeye ?Af getiriliyor, yasanın ruhuna aykırı, yasayı çıkmadan deliyorsunuz? diye itiraz etti.

Plan ve Bütçe Komisyonu'nun tasarı üzerinde dün yaptığı çalışmalar sırasında geçici 4. maddeye eklenmesi için, AKP'li Ömer Faruk Öz ve Kerem Altun imzasıyla bir önerge verildi. AKP oylarıyla kabul edilen önergeye göre, 23 Nisan 1999 - 14 Şubat 2005 arasında disiplin suçu nedeniyle memuriyetleri sona erip, 2006'daki sicil affından yararlananlardan, Sosyal Güvenlik Yasası'nın yürürlüğe gireceği tarihten itibaren 6 ay içinde başvuruda bulunanların, görevlerinden ayrı kaldıkları süreleri, ?her 3 yıla bir derece ve her yıla bir kademe verilerek yapılacak hesaplama sonucunda bulunacak tutarlar esas alınarak borçlandırılmak suretiyle' hizmetten sayılacak.

Memurlar borç tutarını borcun tebliğ edildiği tarihten itibaren 2 yıl içinde eşit taksitlerle ya da defaten ödeyecek. Bu durumda disiplin suçu nedeniyle 1999'da işten çıkarılan, afla geri dönen bir memur borcunu 2 yıl içinde ödeyip 6 yılı emeklilik süresine saydırabilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber