Başbakan: Arınç'a karşı aday istemiyorum.

Haber Giriş : 02 Ekim 2004 07:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan, TBMM Başkanlığı için 'kişisel' adayının Bülent Arınç olduğunu yineledi. Erdoğan, partinin seçimlerde birlik bütünlük içinde hareket etmesi gerektiğini belirterek üstü kapalı olarak Arınç'a karşı AKP'den rakip çıkmamasını istedi.

AKP Grubunun basına kapalı bölümünde Başbakan Erdoğan, Meclis organları için yapılacak seçimler hakkında görüşlerini ifade etti. Erdoğan, Grup adına aday gösterilememesi nedeniyle Meclis Başkanlığı için "kişisel" olarak adayının yeniden Bülent Arınç olduğunu bildirdi. Erdoğan'ın Arınç'ın adaylığına ilişkin açıklaması milletvekillerince alkışlarla karşılandı. Erdoğan Meclis Başkanlığı seçiminde AKP'nin "birlik bütünlük içinde hareket etmesi gerektiğini" belirterek üstü kapalı biçimde AKP'den Arınç'ın dışında aday çıkmasını istemediğini ifade etti.

Erdoğan, AKP'nin beş Grup başkanvekilinin seçiminin milletvekilleri arasında yapılacak eğilim yoklamasının ardından gerçekleştirileceğini bildirdi. Erdoğan, TBMM başkanvekilliği ve idare amirlikleri seçiminde ise milletvekillerini serbest bırakacaklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber