Bağımsız kamu görevlilerinden, sosyal güvenlik'e rötuş isteği

Haber Giriş : 07 Mart 2008 16:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu, Meclis Başkanı Köksal Toptan'dan, Sosyal Güvenlik Yasa Reformu'nda bazı değişikliklerin yapılmasını istediler.

ANKARA (ANKA) - Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu, Meclis Başkanı Köksal Toptan'dan, Sosyal Güvenlik Yasa Reformu'nda bazı değişikliklerin yapılmasını istediler.

Toptan, Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Resul Akay ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Akay yaptığı konuşmada, Meclis Plan Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen, ?Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası? hakkında eleştirilerde bulunarak, Toptan'dan, yasa hakkında bazı değişikliklerin yapılmasını istedi.

Yasa hakkında Toptan'la eleştirilerini paylaşan Akay, Türkiye'nin koşullarında 65 yaşta emekliliğin ve 9 bin gün üstünden prim ödenmesinin, bunlarla birlikte emeklilik maaşlarında yüzde 30'luk bir düşüşün öngörülmesinin ve fiili hizmet zammının kaldırılmasının sosyal güvenlik tanımına uymadığını belirtti. Tasarıya rötuş yapma şansının aranması gerektiğini belirten Akay, tasarının mevcut halinin problemlere neden olacağına inandıklarını da belirterek, ?Anayasa Mahkemesinin kararlarıyla, bu tasarı gözden geçirilmeli? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber