Gençler, Google'ın logo tasarımı için yarışacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Mart 2008 22:25, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Google, 23 Nisan 2008'de, www.google.com.tr internet sitesinde yayınlayacağı logoyu belirlemek üzere Türkiye genelinde başlattığı "logo yapsana" yarışmasını bir şölenle duyurdu.

Yarışmanın duyurusu, Google logolu t-shirtler giymiş tiyatro öğrencilerinden oluşan 30 kişilik bir grubun Galatasaray meydanında gerçekleştirdiği "flash mobbing" etkinliği ile tanıtıldı.

Etkinlik sırasında meydanda insanların arasına karışan grup üyelerinin aniden hareketsiz kalmaları, çevreden geçen insanların dikkatini çekerken, grup, pankart açarak yarışmanın duyurusunu yaptı ve insanları yarışmaya katılmaya davet etti.

Google Türkiye Pazarlama Direktörü Mustafa İçil, burada yaptığı açıklamada, çalışmanın, Google'ın Türkiye'de 20 milyon internet kullanıcısının kullandığı Google ana sayfasındaki logoyu değiştirme çalışması olduğunu anlattı.

Bu tip çalışmalarla çok ünlü bir bilim adamının yaş günü, yılbaşı, sevgililer günü ve belli bir ülkeye özel günlerde o günü sembolize eden bir logoyla Google'ın standart logosunun değiştirildiğini anlatan İçil, bir gün boyunca o logonun kaldığını belirtti.

Türkiye'de bu çalışmanın ilk örneğinin geçtiğimiz yıl 23 Nisan'da yapıldığını hatırlatan İçil, şöyle devam etti:

"Başlangıcı da çok ilginç. Dünyada bu çalışmalar yapılıyor. Türkiye'deki Google seven gençler, bir genç grup bir araya geliyorlar ve 'Google bana logo yapsana' diye bir blog sitesi oluşturuyorlar. 'Biz logo istiyoruz, Türkiye için de özel logo yapılsın' diye bir talep geliyor. Türkiye ekibinin de devreye girmesiyle mesaj güçlü bir şekilde gidiyor ve geçen sene 23 Nisan 2007'de 23 Nisan'ı sembolize eden bir logo konuluyor."

İçil, 29 Ekim'de çalışmanın ikincisinin yapıldığını ve Cumhuriyet Bayramını kutlarken Türk bayrağının olduğu özel logoyu kullandıkları nı anımsattı.

Yeni yapılan çalışmanın aslında geçen yıl kullanıcılardan gelen talebi "geri döndürmek" olduğunu ifade eden İçil, "(Geçen sene siz bizden logo istemiştiniz. Bu sefer biz istiyoruz. Siz bizim için logo tasarlar mısınız?) diyoruz" diye konuştu.

Logo yarışmasının yurt dışında daha önce Avustralya'da, İngiltere'de ve ABD'de yapıldığını belirten İçil, Türkiye'deki yarışmanın kapsamı ve uygulamas ı bakımından dünyada bir "ilk" olduğunu söyledi. İçil, "Yediden yetmişe herkesin katılımına açık olan, kazanan logonun doğrudan özel bir günde siteye yüklenmesi, Türkiye'de ilk olarak yapılıyor" dedi.

Yarışmada bir aylık süre bulunduğunu ve bu süre sonunda gelen logolar ı Türkiye ve yurt dışındaki üst düzey yöneticilerin değerlendireceğini aktaran İçil, üst sırada yer alan en güzel tasarımların hem kendilerinden bir ödül kazanacağını, hem de google.com'un altında 'logo yapsana' sitesinde bu logoların tüm Türkiye ile paylaşılacağını belirtti. İçil, yarışmayı duyurdukları andan itibaren bir gün geçtiğinde 2 bine yakın kayıt aldıklarını, çok sayıda logonun hızlı bir biçimde gelmeye başladığını kaydetti.

İçil, "En büyük ödül birinci olan logoya... 23 Nisan'da 1 gü n boyunca o kişinin logosu, 20 milyonun ziyaret ettiği Google'ın Türkiye sitesinde görünüyor olacak" dedi.

Verilen bilgiye göre, yarışmaya katılacak tasarımların 31 Mart 2008 tarihine kadar gönderilmesi gerekiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber