Yüksek okul mezunlarına askerlik müjdesi mi?

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Mart 2008 00:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YÖK Başkanı'ndan bir askerlik haberi daha

Meslek yüksek okulu mezunlarına kısa dönem askerlik önerisinin reddedildiği haberlerine tepki gösteren YÖK Başkanı Prof. Özcan, ?Detay veremem ama, Genelkurmay, askerlik hizmetinin herkes için aynı süre olmasını düşünüyor? dedi.

YÖK Başkanı Prof. Yusuf Ziya Özcan, göreve geldikten kısa bir süre sonra, meslek eğitimini özendirmek amacıyla iki yıllık meslek yüksekokulu mezunlarının da 4 yıllık üniversite mezunları gibi kısa dönem askerlik yapabilmesi önerisini gündeme getirmişti. Özcan, önerisinin Genelkurmay tarafından kabul edilmediği haberleri üzerine, dün herkesi ilgilendirecek yeni bir ?askerlik? haberi verdi.


05 Mar 2008 Özcan kısa dönem askerlik hakkında gizemli konuştu


Bozok Üniversitesi'ne bağlı Meslek Yüksek Okulu'nu ziyaret eden Prof. Özcan, öğrenciler tarafından alkışlarla karşılandı. Özcan okulun dokumacılık bölümünde tezgah başına geçerek dokunan halının kesimini yaptı, yöreye özgü testi kebabının testisini kırıp öğrencilerle birlikte yedi, İktisadi İlimler Fakültesi'nde derse girdi ve sonunda, gazetecilerin soruları üzerine, meslek yüksek okulu mezunlarına kısa dönem askerlik önerisiyle ilgili şu haberi verdi:


04 Mar 2008 Genelkurmay 'Yüksek okul mezunları da kısa dönem askerlik yapsın' önerisini reddetti


?Gazetelerde yazılar çıkıyor. ?YÖK Başkanı, Genelkurmay Başkanı'na gitti, geri çevrildi' filan... Hiçbir şey geri çevrilmedi. Genelkurmay Başkanlığı askerlikle ilgili herkes için aynı süreyi düşünüyor. Ama bunu yapmak için biraz zamana ihtiyaçları olduğunu söylediler. Bu konuda sizlere detay veremem. Ama bundan sonra lise mezunları 18 ay askerlik yapacak, üniversite mezunları 6 ay askerlik yapacak diye bir şey olmayacak. Herkes için aynı süre olması düşünülüyor.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber