İstanbul polisine tam donanımlı araç

Haber Giriş : 08 Mart 2008 18:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğünce kullanılacak ?tam donanımlı takip kontrol aracı? hizmete girdi.

Bir güvenlik şirketi tarafından, asayiş olaylarında kullanılmak üzere operasyon ve afet aracı olarak hazırlanan araçta, navigasyon, GPS, GPRS, uydu, mobil PC ve araç multimedya sisteminin yanı sıra mobil plaka tanıma ve yüz okuma sistemlerinin yer aldığı belirtildi.

Araçtaki mobil plaka tanıma sisteminin, araçlar için özel tasarlanan PC'de çalışan ve özel olarak hazırlanan bir yazılımdan oluştuğu kaydedildi.

Bu yazılımın, normal kameraların iki katı hızda görüntü verebilen kameradan aldığı görüntüyü otomatik olarak analiz ettiğine işaret edildi.

Trafikteki ya da park halindeki araçların plakalarını okuyup çalıntı olup olmadığını tespit edebilen araçtaki sistem sayesinde, çalıntı olduğu belirlenen araçlar için GPRS modem aracılığıyla internet üzerinden Türkiye'nin herhangi bir yerine saliselerle tarif edilen zaman içerisinde alarm gönderilebildiği vurgulandı.

Yaklaşık 200 bin YTL'ye mal olduğu bildirilen tam donanımlı takip kontrol aracının otomatik olarak çalıştığı ve bilgisayar kullanıcılarının hiç zorlanmadan kullanacağı şekilde tasarlandığı belirtildi.

Sistemin, araçtaki yüksek hızlı kamera sayesinde 300 km/saat'lik bağıl hızda bile hatasız çalışabildiği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber